۸ گام برای ایجاد استراتژی های بازاریابی رسانه های اجتماعی موفق

استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی

برای برتری در بازاریابی رسانه های اجتماعی، به استراتژی نیاز دارید که نتایجی را که شرکت شما می خواهد به دست آورد را ایجاد کند. از شناسایی اهداف سازمان تا بررسی نتایج خود، می توانید یک برنامه موثر در چند مرحله ساده ایجاد کنید.

در این مقاله، نحوه ایجاد یک استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی موفق برای سازمان ها در هر صنعتی را مورد بحث قرار می دهیم.

استراتژی بازاریابی رسانه های اجتماعی چیست؟

استراتژی بازاریابی رسانه های اجتماعی طرحی است که مراحلی را که شرکت شما جهت رسیدن به اهدافش برای پلتفرم های اجتماعی آنلاین انجام خواهد داد را مشخص می کند. این استراتژی راهنمایی می کند که چه نوع محتوایی پست شود، مخاطبان با آنها ارتباط برقرار کنند و اقداماتی برای تشویق. بسیاری از شرکت‌ها به یک مدیر رسانه‌های اجتماعی یا یک مدیر بازاریابی برای توسعه استراتژی برای اعضای تیم متکی هستند.

چگونه یک استراتژی بازاریابی رسانه اجتماعی موفق بسازیم

سازمان‌ها در هر صنعتی این پتانسیل را دارند که از حضور موثر خود در رسانه‌های اجتماعی استفاده کنند. در اینجا هشت مرحله وجود دارد که باید هنگام توسعه یک استراتژی بازاریابی رسانه اجتماعی موفق در نظر بگیرید:

  • اهداف بازاریابی را تعیین کنید.
  • درباره مخاطبان خود تحقیق کنید
  • رقابت خود را بررسی کنید
  • بسترهای مناسب رسانه های اجتماعی را شناسایی کنید.
  • یک تقویم محتوا ایجاد کنید.
  • با مخاطبان خود درگیر شوید.
  • ردیابی معیارهای رسانه های اجتماعی
  • استراتژی خود را در صورت لزوم تنظیم کنید.

۱.اهداف بازاریابی را تعیین کنید

استراتژی‌های موفق رسانه‌های اجتماعی معمولاً با شناسایی اهدافی شروع می‌شوند که تیم بازاریابی شما می‌خواهد به آنها دست یابد. سازمان شما ممکن است بخواهد آگاهی از برند خود را بهبود بخشد، محصولات بفروشد، مشتریان تکراری بیشتری به دست آورد یا اهداف دیگری را محقق کند.

سعی کنید اهداف  هوشمند را تعیین کنید، که اهداف مشخص، قابل اندازه گیری، عملی، مرتبط و مبتنی بر زمان هستند. برای مثال، می‌توانید از دستورالعمل‌های زیر برای فروش محصولات بیشتر از طریق رسانه‌های اجتماعی استفاده کنید:

  • خاص: با پست های رسانه های اجتماعی ارگانیک ، فروش را افزایش دهید.
  • قابل اندازه گیری: ۱۰۰۰ دلار فروش در هفته از طریق پلتفرم های رسانه های اجتماعی ایجاد کنید.
  • دست یافتنی: از آنجایی که محصولات ما به طور متوسط ​​۵۰ دلار هستند، باید حداقل ۲۰ تا در هفته بفروشیم، که به نظر امکان پذیر است.
  • مرتبط: شرکت ما نیاز به افزایش درآمد دارد و این هدف را مستقیماً با هدف کلی ما مرتبط می کند.
  • مبتنی بر زمان: ما یک چارچوب زمانی هفت روزه برای این هدف تعیین کرده ایم.

۲.درباره مخاطبان خود تحقیق کنید

در مرحله بعد، با تیم بازاریابی خود ملاقات کنید تا در مورد مخاطبان هدف شرکت خود بیشتر بدانید. می‌توانید شخصیت‌های خریدار تیم را بررسی کنید یا داده‌هایی را جمع‌آوری کنید تا تجسم خود را از مشتریان ایده‌آل شرکتتان ایجاد کنید . برای ایجاد شخصیت های خریدار جهت مخاطبان خود، با جمع آوری داده های جمعیت شناختی مانند جنسیت، سن و مکان شروع کنید. سپس از تحقیقات مشتری برای اضافه کردن جزئیاتی مانند علایق، مشکلات و نیازهای اصلی فرد استفاده کنید.

تحقیقاتی که انجام می‌دهید و داده‌هایی که تجزیه و تحلیل می‌کنید باید استراتژی رسانه‌های اجتماعی شما را مشخص کند، بنابراین هر کدام باید با اهداف شما همسو باشند. به عنوان مثال، هدف شما ممکن است افزایش ترافیک سایت با دریافت مقدار مشخصی کلیک بر روی یک کمپین تبلیغاتی رسانه های اجتماعی باشد. انجام تحقیقات کاربر بر روی تبلیغات شما یا آزمایش A/B دو تبلیغ مختلف ممکن است شما را به سمت انتخاب نسخه ، تصاویر یا پیام های تبلیغاتی سوق دهد تا کمپین خود را تا حد امکان موفق کنید.

۳.رقابت خود را بررسی کنید

پس از تکمیل تحقیقات اولیه مخاطبان، کمی زمان بگذارید تا بفهمید رقبای اصلی شما چگونه از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند. پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی را که اغلب استفاده می‌کنند، انواع محتوایی که پست می‌کنند و تعداد دفعات انتشار آن‌ها را مرور کنید. تکمیل این بررسی می‌تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که شرکت‌های دیگر در صنعت شما چگونه از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و می‌توانند حوزه‌هایی را که می‌توانید در آن‌ها متمایز شوید، شناسایی کنید.

به عنوان مثال، ممکن است متوجه شوید که شرکت های دیگر در صنعت شما به طور مکرر در یک سایت خاص پست نمی گذارند. ممکن است بتوانید از این مشاهده به نفع خود استفاده کنید و سهم بیشتری از مخاطبان هدف خود را در این پلتفرم جذب کنید.

۴.بسترهای مناسب رسانه های اجتماعی را شناسایی کنید

تحقیقات مخاطب، داده های رقبا و اهداف بازاریابی خود را مرور کنید تا تصمیم بگیرید که استراتژی شما کدام پلتفرم های رسانه اجتماعی را در اولویت قرار دهد. اگر مخاطبان شما فقط در یک کانال رسانه اجتماعی فعال هستند، می توانید روی آن پلتفرم تمرکز کنید. با این حال، اگر مخاطبان شما از چندین پلتفرم استفاده می‌کنند، ممکن است لازم باشد دو یا چند پلتفرم را انتخاب کنید که به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند.

۵.یک تقویم محتوا ایجاد کنید

در مرحله بعد، فهرستی از محتوایی که قصد دارید در کانال های رسانه اجتماعی شرکت خود منتشر کنید، ایجاد کنید. محتوای شما می تواند شامل همه چیز باشد، از به روز رسانی محصول و اطلاعیه های فروش گرفته تا رویدادهای جاری و تصاویر پشت صحنه شرکت شما. سپس، مطالب را به یک تقویم اضافه کنید تا بتوانید برنامه منظمی برای ارسال پست ایجاد کنید.

سعی کنید از تحقیقات مخاطبان و رقبا به عنوان یک راهنما برای کمک به ایجاد محتوایی استفاده کنید که برای مخاطبان شما جالب باشد. بهترین نمونه های بازاریابی رسانه های اجتماعی تمایل به انتشار طیف گسترده ای از محتوا، از جمله تصاویر، لینک ها، اطلاعیه ها و مسابقات دارند.

۶.با مخاطبان خود درگیر شوید

همانطور که محتوای رسانه های اجتماعی را منتشر می کنید، واکنش های مخاطبان خود را با دقت زیر نظر بگیرید. زمانی را برای پاسخ دادن به نظرات، پاسخ به سوالات و تعامل منظم با مخاطبان خود اختصاص دهید.

اگر استراتژی رسانه‌های اجتماعی شما نظرات و نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند که برای سایر تیم‌ها اعمال می‌شود، به ایجاد یک گردش کار برای پاسخگویی مؤثر به مخاطبان خود فکر کنید. برای مثال، ممکن است با تیم های خدمات مشتری یا فروش همکاری کنید تا به سؤالات مربوط به ویژگی ها یا قیمت محصولات خود پاسخ دهید.

۷.معیارهای رسانه های اجتماعی را ردیابی کنید

برای اطمینان از دستیابی به اهدافی که در ابتدا تعیین کرده اید، معیارهای رسانه های اجتماعی خود را در پایان هر ماه پیگیری کنید. می توانید به تجزیه و تحلیل حساب، مخاطبان و پست های خود در هر پلت فرم رسانه اجتماعی که استفاده می کنید دسترسی داشته باشید. سعی کنید داده ها را به یک صفحه گسترده یا قالب گزارش استاندارد شرکت خود اضافه کنید تا بتوانید نتایج را ماه به ماه مقایسه کنید.

اهداف بازاریابی رسانه های اجتماعی شما تعیین می کند که کدام معیارها برای شرکت شما اهمیت بیشتری دارند. به عنوان مثال، اگر می خواهید فروش داشته باشید، درآمد منتسب به حساب رسانه اجتماعی شرکت شما احتمالاً مهم ترین معیار است.

۸.استراتژی خود را در صورت لزوم تنظیم کنید

همانطور که معیارهای خود را بررسی می کنید و پیشرفت را در طول زمان مقایسه می کنید، می توانید ارزیابی کنید که آیا به طور مداوم به اهداف خود می رسید یا خیر. اگر به اهداف پشت استراتژی رسانه های اجتماعی خود دست نمی یابید، سعی کنید مکان هایی را که می توانید، بهبود ببخشید و راه حل ها را آزمایش کنید.

برای مثال، می‌توانید زمان‌بندی پست‌های خود را طوری تنظیم کنید که زمانی که مخاطبان شما تمایل به استفاده از رسانه‌های اجتماعی دارند، محتوا را منتشر کنید. همچنین می‌توانید جمله‌بندی پست‌ها یا تصاویری که منتشر می‌کنید را تغییر دهید تا الهام‌بخش پاسخ‌های مثبت مخاطبان باشید که به شما در دستیابی به اهدافتان کمک می‌کند.

آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

9 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *