۹ نوع مدل بازاریابی

9 نوع مدل بازاریابی
بازاریابی ؛ عملی است برای جذب مشتریان یا مشتریان بالقوه به محصولات و خدمات شما. «فرآیند» کلمه مهم در این تعریف است. بازاریابی شامل انجام تحقیق، تبلیغات، فروش و توزیع کالا یا خدمات شما می شود. اجازه دهید مدل های بازاریابی را بیشتر درک کنیم.

منظور ما از بازاریابی چیست ؟

بازاریابی به عنوان اقدام یا کسب وکار تبلیغ و فروش اقلام یا خدمات تعریف می شود که شامل تحقیقات بازار و تبلیغات می شود. بازاریابی در حال حاضر چیزی است که هر شرکت و سازمانی باید آن را در برنامه رشد خود قرار دهد .

بسیاری از کسب‌وکارها، بدون اینکه متوجه باشند، از تاکتیک‌های بازاریابی برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کنند، زیرا سعی می‌کنند خود را تبلیغ کنند و فروش محصول یا خدمات خود را افزایش دهند. بازاریابی در حال تبدیل شدن به یکی از مهمترین اجزای یک شرکت است.

مردم غالباً نمی دانند بازاریابی چیست و هنگامی که از آنها سؤال می شود، آن را به عنوان فروش یا تبلیغ توصیف می کنند. در حالی که این پاسخ ها نادرست نیستند، آنها فقط یکی از جنبه های بازاریابی هستند.

بازاریابی همچنین شامل بسیاری از زمینه‌های دیگر مانند توزیع محصول، تبلیغات، طراحی و تولید مواد مانند سایت‌های فرود و محتوای رسانه‌های اجتماعی، افزایش تجربه مشتری ، انجام تحقیقات بازار، تعریف بخش‌بندی بازار و موارد دیگر می‌شود.

۴ P بازاریابی

به گفته ای جی مک کارتی، ۴ P بازاریابی یک فرمول ساده برای شناسایی و مقابله با بخش های اصلی برنامه بازاریابی شما  است .

  • تولید – محصول(product): یک محصول ممکن است هر چیزی باشد که یک شرکت برای پاسخگویی به تقاضا در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. این می تواند محصول یا خدماتی باشد که بر اساس خواسته ها و انگیزه های مشتریان و اینکه محصول چگونه برای کاربر مفید است، به جای ویژگی های فیزیکی یا خواص شیء، باشد.
  • محل(plac): سایت‌های تجاری استراتژیک می‌توانند از یک فروشگاه اینترنتی تا شبکه‌ای از بازار فروش فیزیکی که در چندین شهر یا کشور گسترده شده‌اند، باشد.
  • قیمت(price): قیمت گذاری محصولات و خدمات شما جزء حیاتی هر استراتژی بازاریابی است. این عامل بر عوامل دیگری مانند – حاشیه ای که می خواهید به دست آورید، وبلاگ های مالی شرکت، روندها و مدها و درک کیفیت تأثیر دارد.
  • ترویج(promotion): این به تمام بازاریابی و ارتباطات انجام شده برای برجسته کردن مزایای محصول یا خدمات شما در بازار اشاره دارد. به این ترتیب فروش را افزایش می دهید.

اهمیت بازاریابی

اهمیت بازاریابی را می توان در ۵ نکته بیشتر توضیح داد:

بازاریابی اطلاع رسانی می کند: برای جذب مشتری در یک بازار شلوغ، مخاطبان هدف شما باید بدانند که چرا باید شرکت شما را به دیگران ترجیح دهند. اینجاست که بازاریابی وارد می شود تا به مصرف کنندگان فعلی و آینده در مورد شرکت شما و نحوه رفع نیازها آموزش دهد.

بازاریابی درگیر می شود: شما باید با افرادی که با کسب و کار شما تعامل داشته اند روابط برقرار کرده و ایجاد کنید تا مشتریانی که برای اولین بار بار می آیند به طرفداران مادام العمر تبدیل شوند که از برند شما حمایت می کنند.رسانه های اجتماعی یک مکان عالی برای شروع است.

ارسال ایمیل های بعدی پس از خرید و ارسال کارت پستال با پیشنهادات ویژه یا اطلاعات در مورد خدمات جدید تنها چند روش دیگر هستند که بازاریابی ممکن است به شما در ارتباط با مخاطبان هدف کمک کند.

بازاریابی باعث ایجاد شهرت می شود: بازاریابی یک جنبه مهم در شهرت شرکت شما است زیرا در مورد آن صحبت می کند. بازاریابی قوی و حرفه ای به این معنی است که شما یک شرکت قابل اعتماد هستید. لینک غیرقابل انکار است.

بازاریابی می فروشد: این یک منطق اساسی است: شما نمی توانید محصولات یا خدمات خود را بفروشید اگر کسی از آنها اطلاعی نداشته باشد. در حالی که باز کردن یک فروشگاه در منطقه شما ممکن است مشتریانی را وارد کند، بازاریابی دامنه دسترسی شما را افزایش می دهد و توجه را به آنچه می فروشید جلب می کند تا مردم آن را بخرند.

بازاریابی باعث رشد کسب و کار می شود: این عملکرد بازاریابی نقطه اوج چهار مورد قبلی است. بازاریابی استراتژیک اغلب منجر به افزایش درآمد برای شرکت شما می شود. شرکت شما به احتمال زیاد موفق خواهد شد اگر مشتریان را به درستی آموزش دهید، آنها را درگیر نگه دارید، در افکار آنها شهرت خوبی ایجاد کنید و هوشمندانه بفروشید.

(توصیه می شود بخوانید – بازاریابی درآمدی )

انواع مدل های بازاریابی

مدل بازاریابی ابزاری است که تبلیغ‌کنندگان و کسب‌وکارها از آن برای تجزیه و تحلیل قدرت و پتانسیل درآمد شرکت خود استفاده می‌کنند. مدل های بازاریابی کل تاکتیک ها و جنبه های تبلیغات یک شرکت و محصولات آن را بررسی می کنند.

مدل‌های بازاریابی به بازاریابان کمک می‌کنند تا استراتژی بازاریابی خود را تعیین کنند، مشخص کنند کدام بخش از بازار را هدف قرار می‌دهند، تأثیر فعالیت‌های خاص بر مشتریان را پیش‌بینی کنند و پیش‌بینی درآمد را ارائه کنند. در زیر انواع مدل های بازاریابی را فهرست کرده ایم.

۱.ترکیب بازاریابی ۷Ps

۷ P های بازاریابی عبارتند از محصول(product)، قیمت(price)، مکان(place)، ترویج(promotion)، افراد(people)، فرآیند(process) و شواهد فیزیکی(physical evidence). ترکیب بازاریابی یک الگوی بازاریابی شناخته شده است که به سازماندهی مراحل یک طرح شرکتی از زمان تصور تا ارزیابی کمک می کند.

با استفاده از تفکیک ۷Ps، می توانید هر بخش از کسب و کار خود را بررسی کنید تا روش هایی را برای بهبود استراتژی و دستیابی به اهداف خود کشف کنید.

۲. مدل بازاریابی STP

STP مخفف عبارت بخش بندی(Segmentation)، هدف گذاری(targeting)، تثبیت موقعیت(positioning) است. این یک تکنیک رایج از بالا به پایین است که بر نحوه تماس یک شرکت با مصرف کنندگان تمرکز دارد. برای ارائه پیام های مرتبط و سفارشی شده به گروه های هدف، STP از یک روش چهار مرحله ای استفاده می کند.

رویکردهای بازاریابی از بالا به پایین ، مانند استراتژی بازاریابی STP، با تغییر کسب و کارها به ارائه محتوای مناسب برای مصرف کنندگان هدف خود از طریق رسانه های اجتماعی، محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.

۳. نیروهای پنج گانه پورتر

هماورد رقابتی، قدرت تامین‌کننده، قدرت خریدار، تهدید جایگزینی و تهدید تازه واردان، نیروهای ۵ پورتر هستند.

این روش غیرمعمول است زیرا سودآوری را با تمرکز بر نیروهای خارجی و رقابت به جای محصول یا مخاطب اندازه گیری می کند.

استفاده از این تحلیل ممکن است یک تکنیک ساده و در عین حال موثر برای درک رقابت پذیری شرکت شما باشد.

۴. AIDA

مدل بازاریابی AIDA تقریباً منحصراً بر مشتری متمرکز است. آگاهی(Awareness)، علاقه(interest)، میل(desire) و عمل(action) همگی با نام اختصاری نشان داده می شوند.

اینها چهار مرحله ای هستند که مشتری هنگام خرید خدمات یا محصول طی می کند. برخی از مدل‌ها دارای مرحله نگهداری هستند که تصمیم خریدار برای تکرار خرید و ایجاد وفاداری به برند را مورد توجه قرار می‌دهد.

۵. تجزیه و تحلیل SWOT و TOWS

SWOT و TOWS به ترتیب مخفف نقاط قوت(strengths)، ضعف(weaknesses)، فرصت ها(opportunities) و تهدیدها(threats) هستند. در حالی که هر دو از مفاهیم اساسی یکسانی در تجزیه و تحلیل خود استفاده می کنند، TOWS بر محیط خارجی تمرکز دارد، در حالی که SWOT بر محیط داخلی متمرکز است.

این مدل‌ها به شما کمک می‌کنند تا جایگزین‌های استراتژیک را تجسم کنید و همچنین نقاط قوت خود را متمرکز کنید و نقاط ضعف خود را به حداقل برسانید تا از خطرات اجتناب کنید و فرصت‌ها را به حداکثر برسانید.

همچنین بخوانید | چگونه Jio از تجزیه و تحلیل SWOT استفاده کرده است

۶. ماتریس آنسوف

ماتریس آنسوف که اغلب به عنوان شبکه رشد محصول یا بازار شناخته می شود، یک شبکه ۲×۲ است که چهار گزینه را برای رشد شرکت شما و تجزیه و تحلیل خطرات احتمالی توصیف می کند. بازارها را می توان در محور y شبکه های آنسوف مشاهده کرد.

انتهای پایین محور نماد بازارهای جدید است، در حالی که انتهای بالایی نشان دهنده بازارهای فعلی است. محور x نشان دهنده محصولات و خدمات است. در یک طرف، اقلام و خدمات موجود به تصویر کشیده شده است، در حالی که در سمت دیگر، محصولات و خدمات جدید به تصویر کشیده شده است.

۷. SOSTAC

مدل SOSTAC یک روش برنامه ریزی انعطاف پذیر است که برای توسعه استراتژی بازاریابی استفاده می شود. SOSTAC مخفف موقعیت(situation)، اهداف(Objectives)، استراتژی(strategy)، تاکتیک(tactics)، اقدام(action) و کنترل(control) است. ممکن است ابزار مناسبی برای بررسی فرآیند شما و شناسایی نقاط ضعف باشد.

۸. مدل McKinsey 7-S

این مدل هفت عامل ضروری را توصیف می‌کند که برای موفقیت یک شرکت باید با هم کار کنند. مدل McKinsey 7-S معمولاً به عنوان یک نمودار نقطه عطف با هفت حلقه نشان داده می شود. هفت حلقه به شرح زیر است: استراتژی(strategy)، ساختار(structure)، سیستم ها(systems)، سبک ها(styles)، کارکنان(staff)، مهارت ها(skills) و ارزش های مشترک(shared values). ‘

دایره ارزش های مشترک در وسط ؛حلقه های دیگر را به هم متصل می کند و نشان می دهد که هر یک از بخش ها برای موفقیت و سازگاری سازمان حیاتی است. در نظر بگیرید که در حین استفاده از این روش، چگونه فعالیت های بازاریابی شما در یک حوزه ممکن است بر سایر حوزه ها تأثیر بگذارد.

۹. چرخه عمر محصول

مدل چرخه عمر محصول ممکن است به شما در توسعه کالاهای جدید، پالایش محصولات فعلی و تعیین اینکه آیا محصول را رها کنید یا خیر کمک کند. این شامل چهار مرحله است که می تواند فعالیت های بازاریابی شما را در طول فرآیند توسعه محصول هدایت کند:

  1. معرفی: – محصول پس از تحقیق و توسعه وارد مرحله معرفی می شود که در ابتدا به مشتریان معرفی می شود. به طور معمول، این مستلزم فعالیت های بازاریابی و تبلیغاتی فشرده برای افزایش دانش عمومی از نسخه جدید است.
  2. رشد: با افزایش محبوبیت محصول و گسترش شرکت برای پشتیبانی از توزیع، وارد فاز رشد می شود. این زمانی است که محصول محبوبیت پیدا می کند، پایگاه مشتری اختصاصی ایجاد می کند و سهم بازار را در بین رقبا افزایش می دهد.
  3. بلوغ: – در یک بازار شلوغ، محصولات بالغ گاهی اوقات با رقبای زیادی روبرو می شوند. رشد در طول بلوغ کند می شود و ممکن است لازم باشد برنامه بازاریابی خود را برای دستیابی به مشتریان جدید یا یافتن برنامه های کاربردی جدید برای محصول خود بازبینی کنید.
  4. کاهش: – فروش در دوران رکود کاهش می یابد و فعالیت های بازاریابی تأثیر کمتری دارند. هنگامی که یک محصول در حال کاهش است، ممکن است بخواهید تلاش خود را به جای فروش محصولات قدیمی، بر توسعه محصول جدید متمرکز کنید.

همچنین بخوانید | چرخه حیات پروژه

مدل‌های بازار ابزارهایی هستند که بازارها و سازمان‌های تجاری برای درک پتانسیل تقویت‌کننده و پتانسیل درآمد سازمان‌های تجاری خود استفاده می‌کنند.

این به بازاریابان کمک می کند تا استراتژی های بازاریابی خود را تعریف کنند، که کدام قسمت را هدف قرار می دهند و تأثیر اقدامات خاصی را بر مشتریان هدف پیش بینی می کنند. بنابراین مدل های بازاریابی به سازمان های تجاری کمک می کند تا رشد و گسترش پیدا کنند.

آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *