تفاوت بین برنامه ریز مالی در مقابل مشاور مالی

برنامه ریز مالی در مقابل مشاور مالی

برنامه ریزان و مشاوران مالی هر دو به مشتریان خود در مدیریت امور مالی خود کمک می کنند. این دو حرفه هر دو بر مدیریت مالی مرتبط با مشتری متمرکز هستند، اما بسیاری از وظایف و مسئولیت های آنها متفاوت است. دانستن تفاوت‌های مسئولیت‌های شغلی این حرفه‌ها می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری آگاهانه در مسیر شغلی کمک کند. در این مقاله، ما در مورد مشاغل یک برنامه ریز مالی در مقابل مشاور مالی صحبت می کنیم، شرح وظایف و شرایط لازم برای کار در هر یک از این حرفه ها را توضیح می دهیم و حقوق و محیط های کاری آنها را بررسی می کنیم.

برنامه ریز مالی در مقابل مشاور مالی

شباهت ها و تفاوت های مختلف بین یک برنامه ریز مالی در مقابل مشاور مالی شامل موارد زیر است:

۱.محدوده کار

برنامه ریزان مالی مسئولیت های شغلی جامع و مفصلی دارند. آنها به مشتریان در انجام وظایف مختلف از ایجاد بودجه شخصی تا رسیدن به اهداف مالی خاص کمک می کنند. آنها همچنین در مدیریت املاک، اظهارنامه مالیاتی، برنامه ریزی بازنشستگی، وام مسکن و سایر وظایف مالی به مشتریان کمک می کنند. برنامه ریزان مالی ممکن است در صورت لزوم مشتریان خود را به سایر متخصصان مالی و ارائه دهندگان خدمات ارجاع دهند.

مسئولیت های یک مشاور مالی معمولاً شامل وظایف عمومی تر و طیف وسیع تری از وظایف است. آنها به مشتریان کمک می کنند تا در مورد فرصت های سرمایه گذاری تحقیق کنند، آنها را در مورد گزینه های سرمایه گذاری و بیمه آموزش دهند، و در هنگام تصمیم گیری مشتریان، مانند ازدواج و بچه دار شدن، مشاوره مالی ارائه می دهند.

۲.نیاز آموزشی

مدرک لیسانس به طور معمول برای کار در هر موقعیت ضروری است، اما یک برنامه ریز مالی معمولاً برنامه متمرکزتری را دنبال می کند. تحصیلات یک برنامه ریز مالی اغلب به دوره هایی در موضوعاتی مانند امور مالی، حسابداری، اقتصاد و تجارت نیاز دارد. در مقابل، یک مشاور مالی ممکن است دوره های مشابهی را بگذراند، اما ممکن است مدرک غیر مالی را نیز دنبال کند و در حین کار یاد بگیرد.

اگر قصد دارید در هر یک از این دو حرفه کار کنید، ممکن است بخواهید مدرک کارشناسی ارشد را دنبال کنید. در حالی که همه شرکت‌ها به این مدرک نیاز ندارند، اما می‌تواند باعث اشتغال‌پذیری شما شود و شانس شما را برای شغل در هر موقعیت افزایش دهد.

۳.تعامل با مشتریان

یک برنامه ریز مالی با در نظر گرفتن بهترین منافع مشتری کار می کند. آنها به استانداردهای امانتداری مراقبت پایبند هستند و هم از نظر قانونی و هم از نظر اخلاقی موظفند بهترین گزینه های مالی را برای مشتریان خود ارائه دهند. در مقابل، یک مشاور مالی همیشه استانداردهای امانتداری را رعایت نمی کند و از نظر قانونی یا اخلاقی به مشتریان خود متعهد نیست. این متخصصان در راستای یک استاندارد مراقبت مناسب کار می کنند. این بدان معناست که آنها بر اساس اطلاعاتی که در دسترس دارند، گزینه هایی را برای مشتریان خود پیشنهاد می کنند.

۴.پرداخت ها و غرامت

هنگام مدیریت سبد سرمایه گذاری مشتری، یک برنامه ریز مالی ممکن است درصدی از مبلغ سرمایه گذاری شده را دریافت کند. این متخصصان همچنین ممکن است هزینه های ساعتی یا نرخ ثابتی را برای خدمات خود دریافت کنند. یک مشاور مالی کمیسیون، هزینه های ثابت یا پرداخت های مبتنی بر کارمزد دریافت می کند که معمولاً به توافق با مشتری بستگی دارد.

مرتبط: عناوین رایج مالی برتر (با حقوق و وظایف اصلی) 

۵.تجربه

برنامه ریزان مالی آموزش های عملی در حین کار می بینند، اما معمولاً پس از سال ها تجربه گواهینامه های خود را دریافت می کنند. آنها می توانند از طریق یک کارآموزی یا با تحت نظر گرفتن یک برنامه ریز مالی معتبر یا کارشناس مالی دیگر، تجربه کسب کنند. در حالی که همه مشاوران مالی دوره کارآموزی یا شاگردی را تکمیل نمی کنند، می توانند مهارت های مفیدی را در این موقعیت ها به دست آورند. مشاوران مالی معمولاً حداقل یک سال زیر نظر یک متخصص مالی با تجربه کار می کنند.

۶.ملاقات با مشتریان

برنامه ریزان مالی معمولاً روابط بلندمدت با مشتریان دارند زیرا آنها بر روی اهداف بلند مدت کار می کنند. بسته به توافق، آنها ممکن است هر ماه یا هر سه ماه یکبار جلسات منظمی با مشتری داشته باشند. در مقابل، یک مشاور مالی ممکن است به طور منظم با مشتریان ملاقات نکند، زیرا آنها معمولاً به مشتریان کمک می کنند تا اهداف کوتاه مدت خود را انجام دهند. به طور کلی برای دستیابی به این اهداف نیاز به جلسات متعددی است.

برنامه ریز مالی کیست؟

یک برنامه ریز مالی خدمات مدیریت مالی را به مشتریان ارائه می دهد. آنها مشتریان را راهنمایی می کنند و به آنها کمک می کنند تا برای سرمایه گذاری، پس انداز بازنشستگی، دارایی ها و سایر منافع مالی برنامه ریزی کنند. این متخصصان عموماً یک رویکرد عمیق و جامع را برای کمک به مشتریان خود در دستیابی به اهداف مالی بلندمدت با اجرای استراتژی‌های مؤثر اتخاذ می‌کنند. یک برنامه ریز مالی می تواند سبد مشتریان را از زمانی که برای اولین بار شروع به کار کرده تا زمان بازنشستگی مدیریت کند. برنامه ریزان مالی حرفه ای پس از گذراندن دوره های آموزشی و آزمایش های دقیق، دارای مجوز برنامه ریز مالی معتبر (CFP) می شوند.

الزامات یک برنامه ریز مالی

الزامات اغلب لازم برای کار به عنوان یک برنامه ریز مالی شامل ترکیبی از موارد زیر است:

۱)تحصیلات

یک برنامه ریز مالی معمولاً دارای حداقل مدرک کارشناسی است. مدرک حسابداری، مالی، اقتصاد یا بازرگانی معمولاً کافی است. بسیاری از برنامه ریزان مالی برای افزایش فرصت های شغلی خود، مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (MBA) را دنبال می کنند. همچنین می توان مدرک لیسانس مالی مربوطه را به دست آورد و در مسیرهای شغلی برنامه ریزی مالی خاصی تخصص داشته باشد.

مطالب مرتبط: رشته های مالی چقدر درآمد دارند؟ (به همراه مثال و حقوق) 

۲)آموزش

به عنوان یک برنامه ریز مالی، معمولاً در حین کار در یک شرکت مالی تحت آموزش های حین کار قرار می گیرید. شما می توانید تحت نظارت یک برنامه ریز مالی در سطح ارشد با رویه ها و سیاست های شرکت آشنا شوید. برای کسب گواهینامه CFP(برنامه ریز مالی خبره)، ممکن است قبل از شرکت در آزمون گواهینامه، تجربه و آموزش در زمینه برنامه ریزی مالی کسب کنید. کسب تجربه کاری و یادگیری از یک برنامه ریز مالی معتبر ممکن است به شما کمک کند دانشی را که منجر به موفقیت در امتحان می شود به دست آورید. سه سال تجربه عملی می تواند به شما کمک کند تا استراتژی های موثری برای مدیریت پول، سرمایه گذاری و برنامه های پس انداز ایجاد کنید تا به بهترین نحو به مشتریان خود کمک کنید.

۳)گواهینامه ها

برای برنامه ریزان مالی معمول است که مجوزهای سازمان برنامه ریزی مالی (FP) را دریافت کنند . این سازمان دارای چندین گواهینامه است که می تواند به متخصصان کمک کند تا در مسیر شغلی برنامه ریزی مالی خود پیشرفت کنند. این گواهینامه ها شامل برنامه ریز مالی واجد شرایط (QAFP) و برنامه ریز مالی خبره (CFP) است . سایر نهادهای اعتبار سنجی مربوطه عبارتند از:

  • تحلیلگر مالی خبره(CFA) موسسه CFA 
  • برنامه ریز مالی خبره (CFP)
  • برنامه ریز مالی شخصی (PFP) موسسه اوراق بهادار کانادا (CSI)

۴)مهارت ها

برنامه ریزان مالی دارای طیف گسترده ای از مهارت های نرم و سخت هستند که از طریق تجربه و آموزش آن ها را توسعه می دهند. مهارت های کلیدی که به عنوان یک برنامه ریز مالی استفاده می کنید می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • خدمات مشتری: شما معمولاً می خواهید اعتماد و احترام مشتری خود را با راهنمایی آنها به سمت گزینه های مالی مناسب به دست آورید. شما همچنین مشتریان را در مورد مسائل مالی بالقوه به روز می کنید و از استراتژی های خدمات مشتری برای حل هر گونه مشکلی که مشتری شما ممکن است داشته باشد استفاده می کنید.
  • تجزیه و تحلیل داده ها: برنامه ریزان مالی می توانند روندها و آمارها را در بازار مالی ردیابی کنند و از تحقیقات خود برای اتخاذ تصمیمات مالی آگاهانه استفاده کنند. این مهارت می تواند به شما کمک کند تا تأثیر مثبتی بر برنامه های مالی مشتری خود داشته باشید.
  • حل مسئله: مشتریان معمولاً زمانی که با برنامه ریزان مالی خود مشکل دارند با آنها تماس می گیرند. می توانید از مهارت های حل مسئله خود برای ایجاد استراتژی های موثری استفاده کنید که به مشتریان کمک می کند تا راه حل هایی برای مشکلات مالی خود پیدا کنند.

مشاور مالی کیست؟

مشاوران مالی با ایجاد اهداف و استراتژی های کوتاه مدت به مشتریان خود کمک می کنند تا امور مالی خود را مدیریت کنند. استراتژی های مالی آنها می تواند شامل بیمه، سرمایه گذاری، مالیات و برنامه های بازنشستگی باشد. این متخصصان سلامت مالی مشتریان خود را با تجزیه و تحلیل منابع درآمدی مانند حقوق، مزایای تامین اجتماعی، برنامه های بازنشستگی و مستمری بررسی می کنند. آنها می توانند از داده های تجزیه و تحلیل خود برای ایجاد طرحی استفاده کنند که به عنوان یک نقشه راه برای اهداف مالی مشتری عمل می کند. این طرح معمولاً شامل میزان ریسک پذیری حساب، نیازهای سلامتی و جزئیات مالی خانواده است. مشاوران مالی سپس با استفاده از این طرح برنامه ای را ترکیب می کنند و در صورت لزوم می توانند سرمایه گذاری ها را تنظیم کنند.

مربوط:

  • نحوه تبدیل شدن به یک مشاور مالی در ۴ مرحله (با سوالات متداول)
  • راهنمای مهارت های مالی: تعریف و مثال

شرایط لازم برای مشاور مالی

الزاماتی که اغلب برای کار به عنوان مشاور مالی لازم است عبارتند از:

۱)تحصیلات

کارفرمایان معمولاً کاندیداهایی را که دارای مدرک لیسانس یا مدارک بالاتر هستند ترجیح می دهند. هیچ دوره تحصیلی خاصی برای مشاوران مالی وجود ندارد، اما برای این متخصصان معمول است که مدرکی در اقتصاد، امور مالی، تجارت، ریاضیات یا حسابداری داشته باشند. مشاوران مالی همچنین ممکن است تحصیلات تکمیلی را در مدیریت بازرگانی، امور مالی یا بیمه دنبال کنند تا در حرفه خود پیشرفت کنند و کارآمدتر شوند، اما این مدرک الزامی نیست.

۲)مهارت ها

به عنوان یک مشاور مالی، شما از مهارت هایی مانند خدمات مشتری، حل مسئله و مهارت های تحلیلی استفاده می کنید. مشاوران مالی در حین کار آموزش می بینند و معمولا یک دوره آموزشی اولیه را قبل از مدیریت مستقل مشتریان تکمیل می کنند. مشاوران مالی ابتدایی تحت نظارت یک مشاور مالی سطح بالا کار می کنند تا تجربه و دانش در مورد ساختار برنامه ریزی مالی، وظایف اداری و مدیریت مشتریان کسب کنند. شرایط لازم برای صدور گواهینامه به عنوان مشاور مالی بسته به کارفرما، مسیر شغلی و جایگاهی که یک مشاور قصد دارد دنبال کند، می تواند متفاوت باشد. گواهینامه های محبوب برای مشاوران مالی عبارتند از:

  • برنامه ریز مالی معتبر (CFP)
  • تحلیلگر مالی خبره
  • حسابدار رسمی مدیریت

حقوق و محیط کار یک برنامه ریز مالی و یک مشاور مالی

میانگین حقوق ملی برای یک برنامه ریز مالی ۵۸,۷۷۵ دلار در سال است، در حالی که میانگین حقوق ملی برای یک مشاور مالی ۵۶,۸۸۷ دلار در سال است. این ارقام حقوق؛ پاداش، کمیسیون، مزایا، مزایا و سایر مشوق‌ها را در بر نمی‌گیرد. این متخصصان معمولا در یک دفتر کار می کنند و برای بحث های مالی به دفاتر مشتریان خود مراجعه می کنند. آنها معمولا برای آژانس های دولتی، بانک ها، اتحادیه های اعتباری، افراد، خانواده ها، شرکت های مدیریت ثروت و سازمان های غیر انتفاعی کار می کنند.

مطالب مرتبط: مشاور مالی چه کاری انجام می دهد؟ (و چگونه یکی شویم)

آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *