مهارت های مالی: تعریف و مثال ها

مهارت های مدیر مالی

آماده شدن برای حرفه ای در امور مالی مستلزم داشتن مجموعه ای از مهارت های مرتبط با صنعت و بین فردی است. با صرف زمان برای مرور مهارت های اساسی که ممکن است برای یک موقعیت شغلی در امور مالی مورد نیاز باشد، می توانید بهترین فرصت را برای موفقیت برای خود فراهم کنید.

در این مقاله، مهارت‌های مالی را با مثال‌هایی تعریف می‌کنیم، نحوه بهبود این مهارت‌ها، نحوه استفاده از آن‌ها در محل کار و چگونگی برجسته کردن مهارت‌های مالی خود در مطالب درخواست شغل و مصاحبه‌های حضوری را توضیح می دهیم.

مطالب مرتبط: با برنامه ریز مالی بودن آشنا شوید

مهارت های مالی چیست؟

مهارت‌های مالی مهارت‌های سخت و نرمی هستند که توسط افرادی که در صنعت مالی کار می‌کنند، از جمله حسابداران، تحلیلگران مالی، مدیران ارشد مالی، پذیره‌نویسان، مدیران مالی و غیره استفاده می‌کنند.

توجه به این نکته ضروری است که هر حرفه ای الزامات مهارتی خاص خود را دارد، اما هنوز چندین مهارت وجود دارد که صرف نظر از موقعیت یا سطح تجربه مورد نیاز است. مهارت های مالی برای حفظ شیوه های مالی و حفظ ثبات مالی در یک تجارت مهم هستند.

مرتبط: راهنمای شما برای مشاغل در امور مالی

نمونه هایی از مهارت های مالی

لیست زیر چندین مهارت مالی را بررسی می کند که می تواند توسط متخصصان در سراسر صنعت مالی استفاده شود:

تفکر تحلیلی

در صنعت مالی، تفکر تحلیلی فرآیندی است که از طریق آن شخص می تواند داده ها را برای شناسایی الگوها، مغایرت ها یا وجوه اضافی در امور مالی شرکت بررسی کند. این مهارت می تواند به کارفرمایان نشان دهد که شما توانایی مشاهده اعداد را به روشی پیچیده تر دارید.

ارتباط کلامی

در یک موقعیت مالی، ممکن است با تیمی از متخصصان دیگر برای شناسایی خطرات، ثبت داده های مالی یا ایجاد یک برنامه بودجه کار کنید. شما باید بتوانید به شیوه ای واضح و مختصر ارتباط برقرار کنید تا مطمئن شوید که کسی اطلاعات نادرست ندارد.

متقاعدسازی

ممکن است در موقعیتی قرار داشته باشید که باید همکاران یا مدیران ارشد خود را در مورد استراتژی های مالی مفید و تاکتیک های بودجه بندی که فکر می کنید برای شرکت مفید است متقاعد کنید. شما باید بتوانید شواهد واقعی برای حمایت از ادعاهای خود به آنها ارائه دهید.

حل مسئله

کسانی که در نقش های مالی هستند ممکن است وظیفه واکنش به مشکلات مالی در یک شرکت را داشته باشند. ممکن است مجبور شوید راهی برای پرداخت بدهی ها با استفاده از دارایی های موجود و روش های دیگر پیدا کنید. فهرست کردن حل مسئله به عنوان یک مهارت می تواند به این معنی باشد که شما تخصص لازم برای برخورد با موقعیت های مالی دشوار را دارید.

تصمیم گیری

در نقش‌های مالی مدیریتی و اجرایی، ممکن است انتظار داشته باشید که تصمیم‌های دشواری بگیرید، از جمله کاهش بودجه، تعطیلی شعبه‌ها و کوچک‌سازی یا انتخاب‌های سرمایه‌گذاری که می‌تواند به طور بالقوه به امور مالی شرکت آسیب برساند یا به نفع آن باشد. تصمیم گیری توانایی شما را برای گرفتن تصمیمات تجاری تحصیل کرده نشان می دهد.

جزئی نگری

جزئی نگر بودن یک مهارت مهم برای کسانی است که در امور مالی هستند، زیرا بسیاری از کارهای آنها شامل وارد کردن، تجزیه و تحلیل و محاسبه داده های شرکت است. شما باید بتوانید اختلافات موجود در داده های شرکت را شناسایی کنید و باید بتوانید اشتباهات انجام شده در محاسبات حسابداری را شناسایی کنید. فهرست کردن جزئی نگری به عنوان یکی از مهارت های شما، به این معناست که شما فردی هستید که می توانید به یک شرکت کمک کنید تا دقت مالی خود را حفظ کند.

برنامه ریزی مالی

این یک مهارت خاص صنعت است که به دانش شما از برنامه ریزی مالی برای یک شرکت اشاره دارد. به کارفرمایان پیشنهاد می‌کند که می‌توانید یک برنامه جامع برای اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت شرکت و همچنین یک برنامه دقیق برای چگونگی دستیابی یا حفظ ثبات مالی ایجاد کنید.

بودجه بندی

این مهارت برای کسانی که در موقعیت های حسابداری یا مالی اجرایی هستند مهم است. این حاکی از توانایی شما برای مدیریت مقدار زیادی پول و تقسیم آن در یک دوره اختصاص داده شده به مناطق مناسب شرکت است.

تحلیل ریسک

این مهارت توانایی شما را در تجزیه و تحلیل اسناد مالی یک شرکت و شناسایی عوامل خطر بالقوه برای امور مالی شرکت نشان می دهد. این مهارت می تواند برای کسانی که در نقش های مالی اجرایی یا موقعیت های مدیریت ریسک هستند مفید باشد.

مدیریت جریان نقدی

این مهارت به توانایی شما برای نظارت بر مقدار پول نقدی که یک شرکت در هر زمان دارد اشاره دارد. همچنین به توانایی شما در پیش بینی مقدار پول نقدی که در آینده در اختیار شرکت قرار می گیرد اشاره دارد. این مهارت برای کسانی که در شرکت های حسابداری، تحلیل اعتباری و شرکت های وام کار می کنند مفید است.

MS Excel

از آنجایی که بسیاری از اسناد مالی از طریق برنامه های کامپیوتری تکمیل می شوند، شما باید در استفاده از یک یا چند برنامه نرم افزاری مهارت داشته باشید. فهرست کردن MS Excel به عنوان یک مهارت، به این معنی است که نحوه استفاده از برنامه را می‌دانید و می‌دانید چگونه داده‌های مالی را در قالب دیجیتال سازماندهی کنید.

مرتبط: ۶ مهارت اساسی حسابداری

چگونه مهارت های مالی خود را بهبود بخشید

راه های مختلفی برای بهبود مهارت های مالی شما وجود دارد. بخش زیر تعدادی از این روش ها را که می توانید به نفع خود استفاده کنید، بررسی می کند.

۱. نقاط ضعف خود را شناسایی کنید.

اولین قدم برای بهبود مهارت های مالی خود، شناسایی زمینه هایی است که در آنها به تمرین بیشتری نیاز دارید. اگر با استفاده از برنامه‌های نرم‌افزاری رایانه‌ای برای تکمیل وارد کردن داده‌ها برای امور مالی شرکت خود راحت نیستید، تمرکز خود را بر روی تسلط بر این مهارت در نظر بگیرید. هنگامی که در استفاده از برنامه های کامپیوتری در شغل مالی خود اطمینان پیدا کردید، می توانید به سایر زمینه هایی که برایتان چالش برانگیز است نگاه کنید.

۲. مهارت های مالی را در زندگی روزمره خود به کار ببرید.

استفاده از مهارت های مالی که برای دنیای تجارت مفید است را در زندگی روزمره خود در نظر بگیرید. می‌توانید بودجه‌های هفتگی یا ماهانه تنظیم کنید، هزینه‌ها را با وارد کردن آن‌ها در صفحه‌گسترده‌ها پیگیری کنید و ارزیابی‌هایی را در مورد ثبات مالی آینده خود بر اساس عادات خرج‌کردن فعلی‌تان انجام دهید. با بهبود مهارت های مالی خود از این طریق، می توانید بهتر برای موقعیت مالی در یک شرکت آماده شوید.

۳. گواهینامه های صنعت را به دست آورید.

چه به دنبال یک نقش ابتدایی باشید و چه مدت زمان قابل توجهی در صنعت مالی کار کرده اید، گواهینامه های صنعتی یک راه منحصر به فرد برای بهبود مهارت های مالی خاص هستند و همچنین می توانند به عنوان یک تقویت کننده عالی رزومه عمل کنند.

شما می توانید از طریق چندین سازمان، از جمله انجمن مدیریت مالی، گواهینامه کسب کنید. این سازمان گواهینامه هایی را در زمینه برنامه ریزی مالی، تجزیه و تحلیل، حسابداری، پذیره نویسی و انواع دیگر تخصص های مرتبط با امور مالی ارائه می دهد که می توان در هر سطح تجربه به دست آورد.

مطالب مرتبط: آزمون CFA: چگونه در حرفه مالی خود پیشرفت کنید

مهارت های مالی در محل کار

بخش زیر به بررسی اهمیت مهارت های مالی و چگونگی کمک آنها به محل کار می پردازد.

۱) اجرای یک بودجه سازمان یافته شرکت

بسته به موقعیت شغلی خود، ممکن است مسئول ایجاد و نظارت بر بودجه کل بخش یا شرکت باشید. شما باید از مهارت های برنامه ریزی مالی، بودجه بندی و تصمیم گیری خود برای تقسیم وجوه موجود به وظایف مهم و منابع شرکت استفاده کنید.

۲) در مورد تصمیمات مالی با همکاران هماهنگ کنید

شما ممکن است در نقشی کار کنید که نیازمند تجزیه و تحلیل داده های مالی و ملاقات با همکاران برای بحث در مورد معنای آن داده ها باشد. شما باید بتوانید از مهارت های متقاعدسازی و تصمیم گیری برای کمک به هدایت مکالمه به سمت راه حل مناسب استفاده کنید.

۳) خطرات احتمالی برای ثبات مالی را شناسایی کنید

از مهارت های تحلیلی و دانش خود در مورد تاکتیک های مدیریت ریسک برای جستجوی فعال و شناسایی خطرات مالی شرکت خود استفاده کنید. بسته به موقعیت خود در شرکت، ممکن است مجبور باشید با سایر مقامات شرکت برای تعیین برنامه اقدام مشورت کنید.

مطالب مرتبط: ۱۰ سوال برتر مصاحبه حسابداری

چگونه مهارت های مالی خود را برجسته کنیم

بخش زیر بهترین روش‌ها برای گنجاندن مهارت‌های مالی شما در رزومه، معرفی نامه و در طول مصاحبه شغلی برای یک موقعیت مرتبط با امور مالی را بررسی می‌کند.

مهارت های مالی برای رزومه شما

مهارت های مالی را می توان در چند زمینه مختلف از رزومه شما پیاده سازی کرد. بخش خلاصه، بخش مهارت ها و بخش تجربه حرفه ای را می توان برای نشان دادن مهارت هایی که به دست آورده اید استفاده کرد. حتماً مهارت‌هایی را که به شما مربوط می‌شود از شرح شغل وارد کنید، زیرا این مهارت‌ها می‌توانند به رزومه شما کمک کنند تا قبل از رقبای خود مورد توجه قرار گیرد.

مهارت های مالی برای معرفی نامه شما

معرفی نامه شما فرصتی است برای برجسته کردن تجربیات حرفه ای شما که در رزومه شما گنجانده شده است و کمی بیشتر در مورد آنها توضیح دهید. معرفی نامه شما باید مستقیماً مهارت های مالی شما را به شرح مفصلی از تجارب کاری مرتبط شما و نحوه توسعه مهارت های خاصی از طریق وظایفی که به شما محول شده است مرتبط کند.

مهارت های مالی برای مصاحبه شغلی

مهارت های مالی خود را در طول مصاحبه شغلی با آمادگی برای مرتبط کردن آنها با تجربیات حرفه ای یا آموزشی خاصی که در گذشته داشته اید، نشان دهید. یک مصاحبه شغلی می تواند فرصتی برای شما باشد تا به کارفرمای بالقوه نشان دهید که مهارت های شما فقط به صورت کتبی نیست، بلکه در واقع توسط شما به کار گرفته شده است و می توانید آنها را در موقعیت مورد نظر اعمال کنید.

انواع مشاغل در امور مالی

اگر به نقشی در بخش مالی علاقه مند هستید، گزینه های مختلفی وجود دارد که می توانید در طول جستجوی شغل خود در نظر بگیرید. در اینجا لیستی از ۱۰ شغلی که ممکن است در امور مالی دنبال کنید آورده شده است:

  1. برنامه ریز مالی
  2. تحلیلگر مالی
  3. حسابدار
  4. پذیره نویس
  5. مسئول وام دهنده
  6. نماینده بیمه
  7. مدیر سرمایه گذاری
  8. حسابرس
  9. بیمه گر
  10. بانکدار واسطه

 

آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *