چگونه برای یک مصاحبه رفتاری آماده شویم

مصاحبه رفتاری چیست؟

در طول یک مصاحبه شغلی، احتمالاً از شما سؤالات مصاحبه رفتاری پرسیده می شود که نحوه برخورد شما با یک موقعیت محل کار در گذشته را بررسی می کند و نشان می دهد که چگونه ممکن است در آینده با یک سناریوی مشابه برخورد کنید.

در این مقاله به چیستی مصاحبه رفتاری، نکاتی برای انجام مصاحبه رفتاری بعدی، نحوه استفاده از روش STAR برای پاسخ به سوالات مصاحبه، نمونه سوالات مصاحبه رفتاری و نمونه پاسخ می پردازیم.

مصاحبه رفتاری چیست؟

مصاحبه رفتاری یک تکنیک مصاحبه محبوب است که کارفرمایان برای ارزیابی نامزدهای شغلی بر اساس رفتار گذشته آنها استفاده می کنند. به عنوان مثال، به جای پرسیدن سؤالات فرضی مانند “اگر در محل کار تحت فشار زیادی قرار می گرفتید، چه واکنشی نشان می دادید؟” آنها در عوض سؤالات موقعیتی می پرسند: «زمانی را که در محل کار تحت فشار زیادی بودید توصیف کنید. چه واکنشی نشان دادی؟»

چگونه برای مصاحبه رفتاری آماده شویم

شرح شغل را با دقت بخوانید. فهرستی از مهارت‌ها یا صلاحیت‌های برتر که به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کنید. به داستانی فکر کنید که توانایی شما را در هر زمینه نشان دهد. با پیروی از تکنیک STAR، داستان های خود را بنویسید، از جمله موقعیت، کار، عمل و نتیجه. سپس، چندین بار با صدای بلند بیان آنها را تمرین کنید، چه توسط خودتان یا با یک دوست. به خاطر داشته باشید که پاسخ شما فقط باید حدود ۱.۵ تا ۲ دقیقه طول بکشد. همانطور که هر یک از عناصر را در نظر می گیرید، سعی کنید مختصر باشد.

اگر احساس خجالتی یا عدم اعتماد به نفس دارید، این تمرین از اهمیت بیشتری برخوردار است. شما باید با این داستان ها راحت باشید. به یاد داشته باشید، نمی‌توانید هر سؤال رفتاری را که می‌پرسید پیش‌بینی کنید، اما با مجموعه‌ای از حکایات قوی، می‌توانید با اطمینان به هر یک از آنها پاسخ دهید.

نکات مصاحبه رفتاری

در اینجا چند نکته مهم وجود دارد که باید هنگام آماده شدن برای مصاحبه رفتاری بعدی خود در نظر بگیرید:

  • شرح شغل را مطالعه کنید.
  • پروژه های بزرگی را که روی آنها کار کرده اید مرور کنید.
  • بازبینی عملکرد شغلی قبلی
  • فهرستی از دستاوردهای حرفه ای خود تهیه کنید.
  • از روش STAR برای ساختاربندی پاسخ خود استفاده کنید.
  • در پاسخ خود صریح و صادق باشید.
  • پاسخ های مصاحبه خود را با صدای بلند تمرین کنید.
  • پاسخ های خود را کمتر از دو دقیقه نگه دارید.

با این نوع سؤالات، مصاحبه‌کنندگان معمولاً سعی می‌کنند سه چیز را یاد بگیرند: اول، آنها می‌خواهند بدانند که شما در یک موقعیت واقعی چگونه رفتار کرده‌اید. دوم، آن‌ها می‌خواهند ارزش قابل اندازه‌گیری را که به آن موقعیت اضافه کرده‌اید، درک کنند. در نهایت، آنها سعی می کنند یاد بگیرند که چگونه چیزی مانند «فشار در محل کار» را تعریف می کنید – مفهومی که افراد مختلف ممکن است به طور متفاوتی تفسیر کنند.

موفقیت در مصاحبه رفتاری به آمادگی بستگی دارد. لزوماً پاسخ های اشتباهی وجود ندارد. هدف این سوالات شناخت واقعی شما است. نکته مهم این است که صادق باشید و ساختار پاسخ‌های خود را به گونه‌ای تمرین کنید که آنچه را که می‌خواهید ارائه دهید با آن ارتباط برقرار کنید.

از روش STAR در مصاحبه رفتاری استفاده کنید

می توانید از روش مصاحبه STAR برای آماده شدن برای مصاحبه های رفتاری استفاده کنید – تکنیکی که به شما کمک می کند پاسخ خود را به سوالات مصاحبه رفتاری سازمان دهید. با استفاده از این روش، یک قوس داستانی عمدی ایجاد می کنید که مصاحبه کننده شما به راحتی می تواند آن را دنبال کند. در اینجا نحوه عملکرد آن آمده است:

موقعیت

متن داستان شما چیست؟ در تنظیم موقعیت، به شنونده خود می گویید که این رویداد چه زمانی یا کجا رخ داده است. به عنوان مثال، “ما در حال کار بر روی یک قرارداد شش ماهه برای یک مشتری با ارزش بالا بودیم که نمایندگی ما با یک شرکت بزرگتر دیگر ادغام شد…”

وظیفه

نقش شما در این شرایط چه بود؟ به عنوان مثال، “نقش من این بود که تحول گروهم را رهبری کنم و در عین حال با مشتری خود ارتباط برقرار کنم تا پروژه را در مسیر خود نگه دارم.”

عمل

چه کار کردین؟ به عنوان مثال، «من بررسی هفتگی را با مشتری تنظیم کردم تا آنها را در مورد پیشرفت ادغام به‌روزرسانی کنم. این یک سطح مهم از اعتماد بین ما را تقویت کرد. من همچنین به طور منظم با هر یک از افراد تیم رو به رو بودم، هم برای ارزیابی نحوه مدیریت آنها و هم برای اطمینان از اینکه ما به ضرب الاجل خود عمل می کنیم.”

نتیجه

اقدامات شما به چه چیزی منجر شد؟ به عنوان مثال، “ما در نهایت پروژه را در زمان مقرر تکمیل کردیم و تمام مشخصات آنها را برآورده کردیم. پیمودن تغییرات زیاد و موفقیت در زیر فشار فوق العاده با ارزش بود.»

نمونه سوالات مصاحبه رفتاری

در اینجا چند نمونه از سوالاتی که ممکن است در مصاحبه رفتاری بعدی از شما پرسیده شود آورده شده است. برای تمرین و برنامه ریزی برای هر یک از پاسخ های نمونه کمی زمان بگذارید تا برای مصاحبه های بعدی آماده شوید.

  • یک مثال از مشکل دشواری که حل کردید به من بگویید. چگونه این مشکل را حل کردید؟
  • از اشتباهی که مرتکب شدی بگو چگونه این را مدیریت کردی؟
  • آیا می توانید در مورد یک موقعیت چالش برانگیز که در محل کار بر آن غلبه کرده اید بگویید؟
  • از زمانی که یک مهارت جدید یاد گرفتید به من بگویید. چگونه به آن برخورد کردید و چگونه آموخته های جدید خود را به کار بردید؟
  • آیا زمانی بوده است که مجبور شوید ایده ای را به یک مدیر یا رهبر ارشد ارائه دهید؟ نتیجه چه بود؟
  • از زمانی به من بگویید که بر یک تعارض در محل کار غلبه کردید.
  • موقعیتی را توضیح دهید که در آن به طور متفاوتی با مسائل برخورد می کردید.
  • در مورد زمانی به من بگویید که در شرایط استرس زا که تحت فشار زیادی بودید، برخورد کردید.
  • آیا می توانید در مورد زمانی که هدف خاصی را تعیین کرده اید و به آن رسیده اید بگویید؟
  • افتخار آفرین ترین دستاورد حرفه ای شما چیست و چرا؟

نمونه پاسخ مصاحبه رفتاری

با استفاده از تکنیک های بالا، در اینجا مثالی از نحوه پاسخ دادن به یک سوال مصاحبه رفتاری آورده شده است:

سوال: از زمانی برایم بگویید که در محل کار بر تعارض غلبه کردید.

پاسخ: «در آخرین کارم، من و همکارم در مورد نحوه رسیدگی به یک موقعیت حساس با مشتری خود اختلاف نظر داشتیم. ما در کمپین آنها اشتباه کردیم که منجر به عملکرد کلی ضعیف شد. در حالی که همکارم می‌خواست بدون توضیح اشتباه به جلو حرکت کند، من فکر کردم بهتر است مشتری را از اتفاقی که افتاده مطلع کنم.

پس از رفت و برگشت، از او پرسیدم که آیا می‌توانیم زمانی را برای سنجش هزینه‌ها و منافع هر گزینه در نظر بگیریم. در پایان، ما باید انگیزه‌ها و ترس‌های یکدیگر را ببینیم تا درک بهتری از دیگری داشته باشیم.

ما تصمیم گرفتیم به مشتری اطلاع دهیم که چه اتفاقی افتاده است و موافقت کردیم که کمپین دیگری را بدون هیچ هزینه ای به آنها ارائه دهیم. در حالی که منجر به ضرر کوتاه مدت برای شرکت شد، مشتری از صداقت ما قدردانی کرد و یک کمپین سالانه بیش از هزینه های خود را با ما در گذشته رزرو کرد. من و همکارم نیز به خاطر کار تیمی مان شناخته شدیم و در نهایت به سایر تیم های مشتری در زمینه حل تعارض مشاوره دادیم.

آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *