ویژگی های رهبری: ۱۰ ویژگی برتر رهبران موثر

ویژگی های رهبری: 10 ویژگی برتر رهبران موثر

به نمایش گذاشتن ویژگی های رهبری، مانند سازگاری، می تواند به شما کمک کند تا در شغل خود برتر باشید و همچنین شغل خود را ارتقا دهید. توسعه ویژگی‌های رهبری می‌تواند بازارپذیری حرفه‌ای شما را نیز بهبود بخشد، چه در حال شروع سفر شغلی خود باشید و چه به دنبال فرصت‌های جدید باشید.

در این مقاله، ۱۰ ویژگی یک رهبر مؤثر و نحوه توسعه آنها را توضیح می دهیم، به علاوه برخی از ویژگی های رهبری کمتر مطلوب را که باید از آنها اجتناب کنید، فهرست می کنیم.

ویژگی های رهبری چیست؟

ویژگی‌های رهبری ویژگی‌های ضروری هستند که رهبران مؤثری را در محیط کار می‌سازند. چه در حال مدیریت یک تیم، یک بخش یا یک شرکت کامل باشید، این ویژگی ها به شما امکان می دهد افراد و پروژه ها را به سمت موفقیت هدایت کنید. مهم ترین ویژگی های رهبری شامل مهارت های نرم به جای دانش فنی یا تجربه خاص صنعت است که ویژگی های رهبری را تقریباً در هر شغلی حیاتی می کند.

۱۰ ویژگی برتر رهبری

برای تبدیل شدن به یک رهبر موثر، باید تلاش کنید تا در زمینه کاری خود متخصص شوید و سعی کنید ویژگی‌های رهبری اساسی را پرورش دهید. با این ۱۰ نمونه از ویژگی های رهبری شروع کنید.

۱. مسئولیت پذیری

بهترین رهبران مسئولیت کامل عملکرد تیم خود را بر عهده می گیرند، خواه نتیجه خوب یا بد باشد. به عنوان یک رهبر، باید هدف خود را تمجید از تیم خود در صورت عملکرد خوب و ارائه انتقاد سازنده برای کمک به پیشرفت آنها داشته باشید. همچنین برای شما مهم است که وقتی تصمیم بدی گرفته اید یا کاری نامطلوب انجام داده اید، مسئولیت را بپذیرید. همه ما انسان هستیم و مستعد اشتباه ، اما رهبران مؤثر حوزه‌های پیشرفت خود را می‌شناسند و با تیم خود در مورد آنها صریح هستند. به عنوان یک الگو عمل کنید و تیم شما نیز احتمالاً مسئولیت پذیری را نشان خواهد داد.

۲. سازگاری

رهبران با تجربه می دانند که برنامه ها، زمان بندی ها و حتی اهداف می توانند در هر زمانی تغییر کنند. برای تبدیل شدن به یک رهبر قوی، باید رویکردی منعطف را هدف قرار دهید که به شما امکان می‌دهد در صورت لزوم چرخش کنید. همانطور که سازگاری را توسعه می دهید، ممکن است متوجه شوید که ویژگی های رهبری مرتبط، مانند تدبیر و توانایی های حل مسئله را نیز توسعه می دهید. برای بهبود حس سازگاری خود، به جای مقاومت در برابر چالش‌های غیرمنتظره، پذیرش و غلبه بر چالش‌های غیرمنتظره را تمرین کنید.

۳. اعتماد به نفس

به عنوان یک چهره کلیدی در یک بخش یا شرکت، هر رهبر باید اعتماد به نفس خود را برای القای انگیزه نشان دهد. حتی زمانی که موانع بر پیشرفت تأثیر می گذارند، باید برای نشان دادن متانت و اعتقاد تلاش کنید. رهبرانی که این ویژگی را دارند نیز تمایل دارند به سرعت با تیم و همکاران خود اعتماد ایجاد کنند. با تمرین سخنرانی های خود، پیش بینی سوالاتی که ممکن است دریافت کنید و آماده سازی پاسخ های موثر و مفید، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.

۴. خلاقیت

بهترین رهبران به ندرت از مسیرهای تعیین شده پیروی می کنند یا مسیرهایی را که دیگران در پیش گرفته اند کپی می کنند. در عوض، آن‌ها روش‌های جدیدی از تفکر و استراتژی‌هایی را می‌پذیرند که دیگران هنوز آنها را امتحان نکرده‌اند. به عنوان یک رهبر، باید خلاقیت را در اولویت قرار دهید تا بتوانید راه حل های نوآورانه و رویکردهای جایگزین را برای رسیدن به اهداف آزمایش کنید. برای بهبود خلاقیت خود، سعی کنید قبل از اینکه با یک برنامه رو به جلو حرکت کنید، به راه حل های مختلف برای مسائلی که با آن مواجه می شوید فکر کنید.

۵. همدلی

رهبران شرکت مانند مدیران اجرایی، مدیران و سرپرستان در سطح بالاتری نسبت به سایر اعضای تیم کار می کنند. در این موقعیت‌ها، همیشه باید سعی کنید با واقعیتی که تیمتان تجربه می‌کند همدلی کنید تا بتوانید راحت‌تر با هم کار کنید. برای درک بهتر اعضای تیم خود، سعی کنید جلسات غیررسمی را برنامه ریزی کنید تا به شما کمک کند تا چالش هایی که با آن روبرو هستند و اهدافی که می خواهند به آنها برسند را بشناسید.

۶. تمرکز کنید

تمرکز می تواند به شما کمک کند در حین دستیابی به اهداف اصلی، حواس پرتی های احتمالی را مدیریت کنید. وقتی توجه خود را به مهم ترین جنبه ها معطوف می کنید، می توانید همزمان با مدیریت زمان و منابع خود، بزرگترین اهداف خود را تکمیل کنید. سعی کنید دوره‌های متناوب کار را بدون وقفه و کار فشرده کم‌تر برنامه‌ریزی کنید تا بتوانید برای رسیدگی به مسائل دیگر توقف کنید. این استراتژی می تواند به شما کمک کند تا در صورت لزوم توجه خود را متمرکز کنید.

۷. مثبت اندیشی

رهبران با کیفیت از مثبت بودن برای ایجاد انگیزه در تیم خود برای رسیدن به اهداف، انجام بهترین کار و فراتر از انتظارات استفاده می کنند. برای اینکه یک رهبر مؤثر باشید، باید در موقعیت‌های دشوار مانند غلبه بر موانع یا انتقاد سازنده، مثبت‌اندیشی نشان دهید. به عنوان مثال، می توانید به جای برجسته کردن کار سختی که تیم شما در این فرآیند باید انجام دهد، روی مزایای تکمیل یک پروژه بزرگ تمرکز کنید.

۸. ریسک پذیری

رهبران مرتباً با خطرات روبرو می شوند، اما آنها باید بدانند چه زمانی یک چالش را بپذیرند و چه زمانی یک رویکرد ایمن را اتخاذ کنند. برای تبدیل شدن به یک استاد در مسیریابی ریسک، با یادگیری نحوه ارزیابی موقعیت ها و مقایسه جوانب مثبت و منفی شروع کنید. برای قضاوت قاطعانه تلاش کنید تا تیم شما به راحتی تصمیمات شما را بپذیرد و به آن عمل کند. سعی کنید یک فلوچارت با مراحل ایجاد کنید تا بتوانید موقعیت ها را ارزیابی کنید و با اطمینان تصمیم بگیرید.

۹. ثبات

اگرچه رهبران مسئول ایجاد تغییرات قابل توجه هستند، آنها همچنین به یک احساس قوی از ثبات نیاز دارند. اتخاذ یک رویکرد ثابت و قابل اعتماد به شما این امکان را می دهد که پروژه، تیم یا شرکت خود را در مسیر خود نگه دارید. ایجاد برنامه های منظم و گفتن به تیم خود که چه انتظاری دارید، به شما و کارکنانتان اجازه می دهد تا انرژی و تمرکز خود را حفظ کنید، حتی زمانی که برای پیشرفت مداوم تلاش می کنید.برای مثال، یک جلسه هفتگی تنظیم کنید تا تیم خود را در مورد تغییرات آتی به‌روزرسانی کنید.

۱۰. تیم سازی

حتی قوی ترین رهبران برای تکمیل پروژه ها به تیم های اختصاصی نیاز دارند. برای اینکه یک رهبر موثر باشید، باید بدانید که چگونه کار تیمی و همکاری را تشویق کنید، اعضای تیم را تشویق کنید تا بهترین کار خود را انجام دهند و همکاران را برای انجام کارهای به ظاهر غیرممکن تشویق کنید. می‌توانید فعالیت‌های تیم‌سازی مانند یخ‌شکن‌ها و گردش‌های گروهی را برای تقویت پیوند و بهبود ارتباطات به کار بگیرید.

مطالب مرتبط: ۵ سطح رهبری: تعریف و نکات

ویژگی های رهبران نامطلوب

رهبر موثر بودن با زمان، تجربه و انگیزه رشد همراه است. در حالی که صفات ذکر شده در زیر ممکن است در شرایط خاصی موثر باشند، به طور کلی نامطلوب در نظر گرفته می شوند:

  • عدم تمایل به تغییر
  • بلاتکلیف
  • عدم پاسخگویی
  • بی تفاوت
  • عدم صداقت
  • ارتباط ضعیف

مطالب مرتبط: درک مفاهیم رهبری در محیط کار

چگونه ویژگی های شخصیتی یک رهبر را توسعه دهیم

شما ممکن است برخی از این ویژگی های رهبری را به طور طبیعی داشته باشید، اما می توانید برای پرورش ویژگی های انتقادی نیز تلاش کنید. این پنج مرحله را دنبال کنید تا ویژگی های یک رهبر موثر را توسعه دهید.

۱. یادگیری و آموزش را در اولویت قرار دهید

سعی کنید تا جایی که می توانید یاد بگیرید تا مهارت های جدید ایجاد کنید و ویژگی های کلیدی خود را تقویت کنید. فهرستی از زمینه هایی که نیاز به بهبود دارند و روش هایی که می تواند به پیشرفت شما کمک کند تهیه کنید. گذراندن یک دوره آنلاین یا تکمیل یک جلسه آموزشی می تواند به شما در بهبود مهارت های رهبری از طریق درس ها و فعالیت های ساختاریافته کمک کند. به عنوان مثال، اگر نیاز به بهبود رویکرد خود در کار تیمی دارید، در سمینار بعدی تیم سازی شرکت خود ثبت نام کنید.

۲. سبک رهبری را در پیش بگیرید

بسیاری از رهبران برجسته نسخه های خود را از متداول ترین رویکردهای رهبری ایجاد می کنند. برخی از موثرترین سبک ها را بشناسید و سبکی را بپذیرید که با شخصیت، صنعت و اهداف شما بهترین عملکرد را دارد. به عنوان مثال، یک سبک کوچینگ(مربیگری)را در نظر بگیرید که بر کمک به همه اعضای تیم شما متمرکز است تا بهترین نسخه از خود شوند یا یک سبک رویایی را امتحان کنید که به شما امکان می دهد بر روی پیشرفت از طریق نوآوری تمرکز کنید.

۳. مسئولیت های بیشتری را بخواهید

یکی از بهترین راه‌ها برای تمرین مهارت‌های رهبری و توسعه ویژگی‌های کلیدی، بر عهده گرفتن مسئولیت‌هایی است که به شما امکان رهبری می‌دهد. در نظر بگیرید که از سرپرست خود بخواهید به شما اجازه دهد در یک جلسه یک پرزنت مهم ارائه دهید یا نقش نظارتی را در طول پروژه بعدی شما بر عهده بگیرد. بر پیشبرد ویژگی‌های رهبری که باید آنها را بهبود ببخشید، تمرکز کنید تا از مسئولیت‌های جدید خود حداکثر استفاده را ببرید. به عنوان مثال، صحبت کردن برای تیم خود در طول یک جلسه می تواند به شما کمک کند روی اعتماد به نفس کار کنید در حالی که نظارت بر یک پروژه می تواند به تیم سازی کمک کند.

۴. مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشید

مؤثرترین رهبران می توانند واضح صحبت کنند و بنویسند و همچنین گوش دهند تا بفهمند. بیاموزید که ماموریت و ایده های خود را به صورت شفاهی و کتبی با تمرکز بر ارائه واضح ترین پیام ممکن بیان کنید. همچنین باید درک کنید که چگونه بازخوردها و پیشنهادات را پردازش کنید تا از رویکردی عینی برای حل مسئله که بر بهبود تأکید دارد اطمینان حاصل کنید. از آنجایی که این مهارت ها برای موفقیت یک رهبر حیاتی هستند، برای برتری بهتر در این زمینه، کلاسی در زمینه ارتباطات حرفه ای شرکت کنید.

بیشتر بخوانید: مهارت های ارتباطی: تعاریف و مثال ها

۵. از یک مشاور یاد بگیرید

توسعه ویژگی های رهبری زمانی می تواند آسان تر شود که شما از نزدیک با مافوقی که مورد تحسین شما هست کار کنید. از هر برنامه مشاوره ای که شرکت شما ارائه می دهد استفاده کنید و با یک همکار که در زمینه شما پیشرفته تر است رابطه برقرار کنید. همچنین می توانید به طور مستقل از طریق رویدادهای شبکه یا گروه های حرفه ای به دنبال یک مشاور باشید. سعی کنید جلسات ماهانه ای را برنامه ریزی کنید تا با مشاور خود در مورد پیشرفت شغلی و استراتژی هایی برای رهبری در رشته خود صحبت کنید.

چگونه می توان ویژگی های مشترک رهبری را هنگام درخواست شغل به نمایش گذاشت

پرورش ویژگی های یک رهبر به شما امکان می دهد شغل خود را ارتقا دهید، به خصوص زمانی که برای شغل جدید درخواست می کنید. از نوشتن رزومه و معرفی نامه تا موفقیت در مصاحبه، این مراحل را دنبال کنید تا ویژگی های رهبری مختلف را در طول فرآیند درخواست شغل به نمایش بگذارید.

۱. مهارت های رهبری را در رزومه خود فهرست کنید

بخش مهارت‌های رزومه شما می‌تواند فرصتی ایده‌آل برای برجسته کردن ویژگی‌های رهبری باشد که بر آنها مسلط شده‌اید. سه مورد از بهترین مهارت‌های نرم خود را فهرست کنید تا نشان دهید که در کدام ویژگی‌های رهبری برتری دارید. پس از هر مشخصه، توضیح مختصری را برای انتقال این مهارت های نرم به محل کار ارائه دهید.

مثال: “تیم ساز ماهر:تیم سازنده ماهر: نظارت بر سه تیم تخصصی و ایجاد انگیزه، مدیریت و ارتباطات روزانه در طول یک پروژه مشتری ۱۰ میلیون دلاری..”

۲. ویژگی های رهبری را در معرفی نامه خود ذکر کنید

از آنجایی که رزومه شما تا حد زیادی بر تجربه حرفه ای و دستاوردهای قابل اندازه گیری تمرکز دارد، معرفی نامه شما فرصتی برای شماست تا در مورد مهارت های نرم خود با جزئیات بیشتری صحبت کنید. از این فرصت استفاده کنید تا با ارزش ترین ویژگی های رهبری خود را برجسته کنید و توضیح دهید که چگونه و چرا این ویژگی ها به کارفرمایان بالقوه مرتبط است.

قبل از نوشتن معرفی نامه، شرح شغل را مرور کنید و فهرست کوتاهی از مهمترین ویژگی های رهبری برای این موقعیت تهیه کنید. سپس هر کیفیت را در روایت معرفی نامه خود بگنجانید.

مثال: «پس از انتقال به سمت یک نقش مدیریتی و مسئولیت بررسی پروژه‌های جدید، به هنر ارزیابی ریسک تسلط یافتم. در نتیجه، پروژه‌هایی که تیم من انجام داد بسیار موفق بودند و درآمد متوسطی معادل ۱۰ میلیون دلار داشتند.

۳. در طول مصاحبه خود درباره ویژگی های شخصیتی رهبری بحث کنید

هنگامی که به مرحله مصاحبه می روید، این فرصت را دارید که در مورد ویژگی های رهبری خود با کارفرمای بالقوه خود صحبت کنید. برای آمادگی، به لیست ویژگی های ضروری برای موقعیت خود مراجعه کنید. به چند موقعیت فکر کنید که در آن ویژگی‌ها را در محل کار نشان داده‌اید. نکات کلیدی را به خاطر بسپارید و آماده به اشتراک گذاشتن بهترین نمونه ها در لحظات مناسب در طول مصاحبه خود باشید.

مثال: «شما اشاره کردید که این نقش نیاز به انعطاف دارد. در موقعیت قبلی ام، یاد گرفتم که چگونه با پیوستن به تیمی که باید بر اساس شرایط بازار تغییر می کرد، سازگار شوم. این تجربه به من کمک کرد تا با روش‌هایم برای رسیدن به اهداف انعطاف‌پذیرتر شوم.»

بیشتر بخوانید: ۷ سوال رایج مصاحبه رهبری (و نمونه پاسخ ها)

آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *