۷ مهارت برتر شبکه سازی (نحوه توسعه و برجسته کردن آنها)

مهارت برتر شبکه سازی

مهارت های شبکه سازی در هر دو محیط شخصی و حرفه ای ضروری است. ایجاد شبکه حرفه‌ای به شما کمک می‌کند با افرادی ارتباط برقرار کنید که می‌توانند به شما در فرآیند جستجوی شغل کمک کنند و برای پیشرفت شغلی شما پشتیبانی ارائه دهند. با درک مجموعه مهارت های مورد نیاز برای ایجاد روابط طولانی مدت می توانید به توسعه و بهبود آنها کمک کنید. در این مقاله، مهارت‌های شبکه‌سازی را مورد بررسی قرار می‌دهیم، اهمیت آنها را بررسی می‌کنیم، در مورد مهارت‌های مختلفی که ممکن است برای حفظ روابط به آنها نیاز داشته باشید، یاد می‌گیریم و درک درستی از نحوه توسعه و برجسته کردن آنها ارائه می‌دهیم.

مطالب مرتبط: اهمیت مهارت های نرم در محیط کار

مهارت های شبکه سازی چیست؟

مهارت‌های شبکه‌سازی شایستگی‌هایی هستند که به شما در ایجاد ارتباطات اجتماعی شخصی و حرفه‌ای کمک می‌کنند. این یک مهارت ضروری برای بسیاری از صنایع، از جمله فروش، توسعه تجارت، خرده فروشی، بانکداری و غیره است. شبکه سازی به شما امکان می دهد با افراد جدید ملاقات کنید، ایده ها را تبادل کنید و فرصت های شغلی جدیدی پیدا کنید. هنگامی که شبکه خود را دارید، با همکاران، دوستان، اعضای خانواده، ارباب رجوع ها، مشتریان، اساتید یا آشنایان شخصی خود ارتباط قوی برقرار می کنید. ارتباط با چنین افرادی می تواند برای شغل شما مفید باشد.

چرا مهارت های شبکه سازی مهم هستند؟

در اینجا چند دلیل برای ضروری بودن شبکه وجود دارد:

  • فرصت‌های شغلی جدید را باز می‌کند: شبکه‌سازی یک راه عالی برای پیشرفت شغلی شماست، زیرا با یک متخصص تماس می‌گیرید که ممکن است اطلاعاتی در مورد شغلی داشته باشد که یک استخدام‌کننده هنوز در آگهی های شغلی مختلف به اشتراک گذاشته نشده است.
  • ایجاد اعتماد به نفس: هر چه بیشتر با مردم تعامل داشته باشید، بیشتر می توانید اعتماد به نفس و مهارت های اجتماعی خود را تقویت کنید.
  • مهارت های ارتباطی را تقویت می کند: شبکه سازی به شما فرصتی می دهد تا ایده های خود را به دیگران منتقل کنید و پتانسیل های خود را برای آنها توضیح دهید. این می تواند مهارت های ارتباط کلامی شما را بهبود بخشد.
  • به یافتن مربیان کمک می کند: چه یک متخصص مبتدی یا با تجربه باشید، ممکن است در حرفه خود به راهنمایی نیاز داشته باشید. شبکه‌سازی فرصت پیدا کردن و ارتباط با افرادی را که تجربه زیادی در زمینه شما دارند و می‌توانند مربی شما شوند را تسهیل می‌کند.
  • ارائه آسانسوری را بهبود می بخشد: وقتی با افراد جدیدی ملاقات می کنید، توضیح مختصری از شخصیت خود، نقاط قوت و پیشینه خود می دهید. این مقدمه مختصر، مقدمه ارائه آسانسوری شماست که می تواند به شما کمک کند با یک متخصص ارتباط پایدار برقرار کنید.

۷ مهارت شبکه سازی

مهارت های مختلفی برای ایجاد شبکه با افراد مورد نیاز است. برخی از این موارد عبارتند از:

۱. ارتباطات

ارتباط تبادل نظر از فردی به فرد دیگر است. این به شما کمک می کند از لحن مناسب استفاده کنید تا از طرف مقابل پاسخ دریافت کنید. این مهارت به شما در برقراری ارتباط موثر و رساندن پیام مورد نظر به شما کمک می کند. ممکن است برای ایجاد و حفظ روابط در شبکه های رسانه های اجتماعی و وب سایت های شبکه حرفه ای به مهارت های ارتباطی نوشتاری نیاز داشته باشید.

مطالب مرتبط: مهارت های ارتباطی: تعاریف و مثال ها

۲. گوش دادن فعال

گوش دادن فعال توانایی تمرکز بر آنچه گوینده می گوید و پاسخ متفکرانه به پیام اوست. رشد شبکه شما یک مهارت مهم است زیرا به آنها احترام می گذارید و پیام آنها را با گوش دادن به دیگران درک می کنید. مهارت‌های گوش دادن فعال شامل لبخند زدن، برقراری تماس چشمی و استفاده از سایر نشانه‌های غیرکلامی برای نشان دادن این است که به سخنران گوش می‌دهید.

۳. مهارت های سخنرانی در جمع

در رویدادهای شبکه سازی، ممکن است با گروه بزرگی از افراد برای ایجاد ارتباط تعامل داشته باشید. این نیاز به مهارت های عالی در سخنرانی عمومی دارد. مهارت های سخنرانی در جمع به بهبود نحوه بیان شما کمک می کند و به طرف مقابل کمک می کند تا آنچه را که می خواهید بگویید بفهمد.

مطالب مرتبط: انواع مهارت های سخنرانی در جمع و چگونگی بهبود آنها

۴. مهارت های اجتماعی

مهارت های اجتماعی مهارت هایی هستند که شما را ملزم به تعامل با دیگران در محیط شخصی و حرفه ای می کند. اینها عبارتند از کلمات و حرکات، نشانه های بصری، زبان بدن و ظاهر. تماس با افرادی که برای اولین بار با آنها ملاقات می کنید یا ملاقات با همکاران خارج از ساعات اداری می تواند به شما در ایجاد و مدیریت روابط طولانی مدت کمک کند.

۵. همدلی

همدلی توانایی درک عواطف و حالت ذهنی شخص دیگر است. این یک مهارت مهم برای شبکه سازی است زیرا مردم ترجیح می دهند احساسات و تجربیات خود را با افراد همدل به اشتراک بگذارند. پرسیدن سوالات مربوط به موقعیت و نزدیک شدن به یک موقعیت بر اساس دیدگاه دیگران می تواند به شما کمک کند تا ارتباط بهتری با مردم داشته باشید.

۶. مثبت اندیشی

اغلب، مردم ترجیح می دهند با افرادی که رفتار مثبتی از خود نشان می دهند و مهربان هستند، تعامل داشته باشند. نگرش و دیدگاه مثبت نسبت به همه چیز می تواند به شما کمک کند رابطه ای قوی داشته باشید و شما را دوست داشتنی و به یاد ماندنی کند. همانطور که مردم به طور طبیعی به سمت افراد مثبت گرایش پیدا می کنند، ایجاد روابط مثبت در محیط کار و خارج آسان تر می شود.

۷. مهارت ارسال ایمیل

حتی پس از ظهور رسانه‌های اجتماعی، ایمیل یک انتخاب ارجح برای اکثر مشاغل برای تبادل پیام‌های حرفه‌ای است. اما برخی از قوانین ایمیل برای اطمینان از اینکه گیرندگان ایمیل شما را می خوانند و به آن عمل می کنند ضروری هستند. ایمیل ها را کوتاه، دقیق و مختصر نگه دارید تا یک رابطه تجاری طولانی مدت ایجاد کنید. همچنین، کمی درباره گیرنده تحقیق کنید و پیام را بر اساس علاقه او تنظیم کنید تا تاثیر مثبتی داشته باشد.

چگونه مهارت های شبکه سازی را توسعه دهیم

در اینجا چند راه برای توسعه توانایی های شبکه سازی شما وجود دارد:

۱. اهداف شبکه سازی خود را تعیین کنید

برای اطمینان از اینکه از زمان و منابع خود به درستی برای ایجاد یک شبکه قوی استفاده می کنید، تعیین اهداف مهم است. اولین قدم برای تعیین هدف خود، درک آنچه می خواهید با ارتباط با متخصصان صنعت به دست آورید است. می توانید شبکه خود را برای فرصت های شغلی بهتر بسازید یا مشاوره شغلی دریافت کنید.

۲. مهارت های ارتباطی و سخنرانی خود را بهبود بخشید

برای بهبود توانایی های شبکه سازی خود، عادات ارتباطی خوب و صحبت کردن در جمع را تمرین کنید. سعی کنید هنگام صحبت با یک نفر تماس چشمی داشته باشید و در حین گوش دادن به صحبت سر خود را تکان دهید. هر چه بیشتر مهارت های سخنرانی خود را در جمع بهبود ببخشید، بهتر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید.

۳. بازخورد سازنده بخواهید

بازخورد سازنده و صادقانه می تواند به شما در بهبود سبک ارتباطی کمک کند. برای بهبود بیشتر مهارت های خود، از دوستان خود بپرسید که چگونه با آنها صحبت می کنید. این می تواند تاثیر قابل توجهی بر مهارت های شبکه سازی شما داشته باشد.

۴. در رویدادهای شبکه سازی شرکت کنید

یکی از راه های خوب برای بهبود این مجموعه مهارت، شرکت در رویدادهای شبکه سازی برای برقراری ارتباط با متخصصان رشته های مختلف است. سوالات مرتبط بپرسید تا علاقه واقعی خود را نشان دهید و قبل از پاسخ دادن به سوالات دیگران به آنچه می گویند از نزدیک گوش دهید. هنگام حضور در چنین رویدادهایی، بر ایجاد روابط با کیفیت تمرکز کنید.

برجسته کردن مهارت های شبکه سازی

مهارت های شبکه سازی می تواند در هر مرحله از جستجوی شغل به شما کمک کند. اگر وارد فروش، بازاریابی یا توسعه کسب و کار می شوید، این مهارت مهمی است که باید در طول مصاحبه و در رزومه خود به نمایش بگذارید. چند راه برای برجسته کردن این مهارت ها عبارتند از:

۱) برای رزومه شما

هنگام تهیه رزومه خود، سعی کنید از کلماتی استفاده کنید که توانایی شما در شبکه سازی، ایجاد و حفظ روابط با دیگران را نشان می دهد. استفاده از کلمات کلیدی مانند توسعه کسب و کار و استراتژی روابط تجاری در بخش مهارت ها می تواند موثر باشد. حتی می توانید با ذکر نقش قبلی که در آن مشتریان جدیدی به دست آورده اید، توانایی های شبکه خود را در بخش تجربه کاری به نمایش بگذارید.

۲) برای یک خلاصه حرفه ای

خلاصه حرفه ای شما مکان مناسب دیگری برای تشریح مهارت های شبکه سازی شما است. از خلاصه حرفه ای برای برجسته کردن ویژگی های شبکه خود استفاده کنید تا خود را به عنوان یک نامزد مناسب برای یک نقش شغلی معرفی کنید. مثال هایی از پروژه های توسعه کسب و کار را که در نقش قبلی انجام داده اید ذکر کنید. اگر یک مربی حرفه ای دارید، بگویید که از مهارت های شبکه سازی خود برای ارتباط با مربی و ایجاد یک رابطه سودمند متقابل استفاده کرده اید.

۳) در مصاحبه شما

مصاحبه های شغلی مکانی عالی برای نشان دادن توانایی های شبکه سازی شما به کارفرمایان بالقوه است. برای مصاحبه‌های حضوری، سعی کنید ارتباط چشمی خود را حفظ کنید و برای نشان دادن مجموعه مهارت‌های خود، سؤالات روشنگری بپرسید. همچنین، فعالانه به تمام سوالات گوش دهید و قبل از پاسخ دادن به سوالات به دقت فکر کنید. اگر تجربه ایجاد و حفظ روابط با مشتری را دارید، مصاحبه مکانی برای نشان دادن مهارت شماست.

۴) در محل کار شما

هنگامی که در محل کار خود هستید، با گوش دادن دقیق به همکاران/مدیر خود و نشان دادن نگرش مثبت نسبت به همه چیز، توانایی های شبکه خود را به نمایش بگذارید. همچنین به دنبال ایجاد روابط حرفه ای با سایر کارمندان باشید و در هر مکالمه ای همدلی و تفکر مثبت را به نمایش بگذارید. برای ایجاد یک رابطه طولانی مدت، به زبان بدن خود توجه زیادی داشته باشید.

سه نمونه از اقدامات خوب شبکه سازی چیست؟

سه نمونه از اقدامات خوب شبکه سازی عبارتند از:

  1. با دقت گوش کن. هنگام تعامل با دیگران، با دقت به صحبت های دیگران گوش دهید. وقتی گوش می دهید، نظرات دیگران را درک می کنید و با آنها همدلی می کنید. این به شما امکان می دهد پاسخ های هوشمندانه ای ارائه دهید و با دیگران ارتباط برقرار کنید.
  2. روی ارتباطات فعلی تمرکز کنید. رابطه خود را با ارتباطات فعلی تقویت کنید تا در مورد اهداف و آرزوهای حرفه ای خود صحبت کنید. این ارتباطات ممکن است به شما در ارائه راهنمایی، مشاوره و منابع کمک کند.
  3. سوالات خوب بپرسید. پرسیدن سوالات درست می تواند به شما در ایجاد رابطه و اعتماد به دیگران کمک کند. همچنین، به شما کمک می کند تا خط ارتباطی را باز کنید و به تمرکز بر روی موضوع در هنگام بحث در مورد موضوعی با دیگران کمک کنید.

مربوط:

  • ۹ نکته موثر شبکه سازی کسب و کار برای حرفه ای های جوان
  • مزایای شبکه سازی (و نحوه شبکه سازی موثر)
  • شبکه کسب و کار چیست؟ (با مزایا و انواع)
  • ۷ نظریه رهبری برای رشد شغلی
  • شبکه همتا به همتا چیست؟
  • ۱۱ مهارت مفید برای یادگیری برای توسعه شغلی

مقالات بیشتر:

آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *