مهارت های ارتباط کلامی : تعاریف و مثال ها

مهارت های کلامی

کارفرمایان فعالانه به دنبال افرادی هستند که دارای مهارت های خاصی هستند. مهارت‌های ارتباط کلامی یکی از مهارت‌های ارزشمند در محیط کار است، زیرا معمولاً نشان‌دهنده یک کارمند وظیفه‌شناس و مؤثر است. در این مقاله توضیح می‌دهیم که مهارت‌های ارتباط کلامی چیست، چند مثال ارائه می‌کنیم، راه‌هایی را برای بهبود مهارت‌های ارتباط کلامی فهرست می‌کنیم، نکاتی را برای استفاده از آن‌ها در یک محیط کاری ارائه می‌کنیم و بررسی می‌کنیم که چگونه می‌توانید آنها را هنگام جستجوی شغل برجسته کنید.

مهارت های ارتباط کلامی چیست؟

ارتباط کلامی مستلزم مجموعه خاصی از مهارت ها است که بر استفاده از کلمات برای انتقال اطلاعات به اطرافیان شما تمرکز دارد. اگرچه این اصطلاح به هر دو ارتباط نوشتاری و گفتاری اشاره دارد، اما در درجه اول هنگام توصیف ارتباط از طریق گفتار استفاده می شود. عنصری در این نوع ارتباط که آن را به عنوان کمیت بیان می کند، حول انتخاب کلمات توسط یک فرد و همچنین نحوه دریافت و در نهایت تفسیر آنها متمرکز است. برای این مقاله، ما در درجه اول بر مهارت های کلامی گفتاری تمرکز خواهیم کرد.

برای برقراری ارتباط کلامی موثر، به چیزی بیش از صحبت کردن نیاز دارد. مهارت‌های کلامی شامل نحوه ارائه اطلاعات و همچنین نحوه دریافت پیام‌های دیگران می‌شود.

مرتبط: مهارت های نرم: تعاریف و مثال ها

نمونه هایی از مهارت های ارتباط کلامی

در حوزه ارتباط کلامی، دو جنبه اصلی وجود دارد که باید در آنها برتری داشته باشید: صحبت کردن موثر و گوش دادن فعال.

۱)سخنرانی موثر

جای تعجب نیست که توانایی برقراری ارتباط موثر از طریق گفتار یکی از سنگ بناهای مهارت های ارتباط کلامی است. توانایی صحبت کردن موثر شامل سه حوزه اصلی است:

  • انتخاب کلمه : انتخاب کلمات مناسب با موقعیت ها، موضوعات و مخاطبان مختلف متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، شما با یک همکار بسیار متفاوت از یک اتاق کنفرانس پر از مشتری صحبت می کنید. علاوه بر این، موضوع احتمالاً بسیار متفاوت خواهد بود. صرف نظر از سناریو، کلمات همیشه باید با دقت انتخاب شوند.
  • تحویل : نحوه ارائه اطلاعات می تواند تأثیر زیادی بر پیامی که می خواهید منتقل کنید داشته باشد. هنگام برقراری ارتباط با دیگران باید از سرعت و لحن صدای خود آگاه باشید تا مطمئن شوید که کلمات خود را عمدا بیان می کنید.
  • تقویت:اگرچه ما بر مهارت‌های کلامی تمرکز می‌کنیم، اما ارتباط غیرکلامی نقش مهمی در صحبت کردن مؤثر دارد. نشانه هایی که از طریق زبان بدن ارسال می کنید بر نحوه درک مخاطبان شما از اطلاعاتی که ارائه می دهید تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، می توانید از طریق حرکات و حالات صورت نشان دهید که آیا مضطرب، متعهد، علاقه مند یا بی حوصله هستید، بنابراین مطمئن شوید که ارتباط غیرکلامی شما با کلماتی که می گویید و همچنین قصد شما مطابقت دارد.

هر سه این زمینه ها بر پیام اصلی شما، نحوه انتقال و همچنین نحوه دریافت و پردازش آن توسط مخاطبان تأثیر می گذارد.

۲)گوش دادن فعال

تمرکز روی برنامه ریزی پاسخ خود به جای گوش دادن به صحبت های طرف مقابل در هنگام مکالمه می تواند آسان باشد. با این حال، برای اینکه یک ارتباط کلامی واقعاً مؤثر باشد، باید شنونده خوبی نیز باشید. در اینجا چند راه برای تمرین و بهبود گوش دادن فعال شما وجود دارد:

  • روی گوینده و آنچه می گویند تمرکز کنید. منتظر بمانید تا پاسخ خود را تنظیم کنید تا زمانی که صحبت آنها به پایان برسد.
  • ذهن باز را حفظ کنید. قبل از قضاوت فوری بر اساس پیشداوری ها یا کلیشه ها، ضروری است که واقعاً پیام آنها را بشنوید.
  • از تمرکز انحصاری بر جنبه های خاصی از پیام گوینده خودداری کنید. در عوض، سعی کنید پیام کلی و همچنین نکات اصلی آنها را درک کنید.
  • عوامل حواس پرتی را به حداقل برسانید. در صورت لزوم، پیشنهاد کنید به یک منطقه ساکت تر بروید یا تلفن خود را در حالت بی صدا قرار دهید.

* مرتبط: ۴ نوع ارتباط (با مثال)

چگونه مهارت های ارتباط کلامی خود را تقویت کنیم

ارتباط کلامی می تواند برای برخی بیش از دیگران چالش برانگیز باشد. صرف نظر از تمایل طبیعی خود، می توانید برای بهبود مهارت های ارتباط کلامی خود و ایجاد روابط عمیق تر با دیگران گام بردارید. در اینجا چند کار وجود دارد که می توانید برای بهبود این مجموعه از مهارت ها انجام دهید:

۱.از تقویت کننده استفاده کنید

شما می توانید با تشویق آگاهانه دیگران در طول مکالمه، که به آن تقویت نیز می گویند، ارتباط کلامی خود را بهبود بخشید. تقویت به طرف مقابل نشان می دهد که شما در حال گوش دادن هستید و با  فهماندن به شخص که حرف او را می شنوید و درک می کنید، به ایجاد رابطه کمک می کند. این را می توان با نشانه های کلامی و غیرکلامی به طور یکسان انجام داد. برخی از حرکات غیرکلامی که می توانید برای تقویت دیگران استفاده کنید عبارتند از: حفظ تماس چشمی، لبخند زدن و تکان دادن سر

تقویت مثبت ابزار قدرتمندی است که می تواند کارهای زیادی را انجام دهد، مانند:

  • عصبی بودن را در دیگران و همچنین خودتان به حداقل برسانید
  • صراحت و گرما را منتقل کنید
  • ارائه اطمینان خاطر
  • روابط معنی دار ایجاد کنید
  • علاقه خود را نسبت به آنچه که دیگران می گویند ابراز کنید
  • دیگران را تشویق کنید که به یک گفتگو یا بحث بپیوندند

۲.سوال بپرسید

سؤال کردن می تواند راهی عالی برای به دست آوردن توضیح، آزمایش درک فرد از چیزی یا دستیابی به پشتیبانی باشد. با این حال، هنگام تلاش برای انتقال علاقه، شروع یک مکالمه یا ترغیب دیگران برای پیوستن به یک گفتگو، ابزار مفیدی است. دو نوع سوال اصلی وجود دارد:

  • سؤالات باز: سؤالات باز تشویق به تفصیل یا بحث است. معمولاً پاسخ دادن به آنها کمی بیشتر طول می‌کشد، بنابراین گفتگو را بیشتر می‌کنند و دیگران را تشویق می‌کنند. نمونه ای از یک سوال باز می تواند این باشد: “دیروز چه کار کردی؟”
  • سؤالات بسته: از طرف دیگر سؤالات بسته فقط به یک پاسخ ساده نیاز دارند. این پاسخ‌ها معمولاً فقط چند کلمه هستند و به فرد اجازه می‌دهند که از آنها بخواهد کنترل مکالمه را حفظ کنند. بنابراین، از این نوع سؤالات معمولاً هنگام تلاش برای تشویق ارتباط کلامی اجتناب می شود. یک مثال از یک سوال بسته می تواند این باشد: “تکلیف را تمام کردی؟”

۳.برای شفاف سازی بررسی کنید

چک کردن دوره‌ای با طرف مقابل برای اطمینان از اینکه متوجه می‌شوید که او چه می‌گوید، بازتاب نامیده می‌شود و مهارتی است که اغلب در مشاوره به کار می‌رود. اگرچه منشأ آن ممکن است بالینی باشد، بازتاب روشی قدرتمند برای بررسی شفاف‌سازی است. این فرآیند معمولاً شامل بازنویسی احساسات و همچنین پیام و سپس تکرار آنها برای شخص دیگر است. علاوه بر شفافیت، در اینجا برخی از مزایای دیگر آن وجود دارد:

  • به طرف مقابل نشان می دهد که شما سعی می کنید مسائل را از دیدگاه او درک کنید.
  • این نشان دهنده احترام و علاقه واقعی به آنچه آنها می گویند است.
  • این به گوینده اجازه می دهد تا در صورت تمایل موضوع را توضیح دهد یا تفسیر کنند.

۴.نکات اصلی را خلاصه کنید

اگرچه شبیه بازتاب است، خلاصه کردن بیشتر بر بررسی اطلاعات مورد بحث برای دستیابی به توافق متمرکز است و اطمینان حاصل می کند که همه طرف های درگیر ، انتظارات یا مراحل بعدی را درک می کنند. این تکنیک اغلب پس از یک جلسه استفاده می شود و یک نمای کلی از موضوعات عمده ای را که مورد بحث قرار گرفت ارائه می دهد.

مهارت های ارتباط کلامی در محل کار

ارتباط مؤثر تقریباً در هر جنبه ای از زندگی، به ویژه در محیط کار، حیاتی است. بدون ارتباطات مناسب، سازمان ها قادر به عملکرد کارآمد و مؤثر نیستند. زمینه های مختلفی برای تعامل در یک محیط کاری وجود دارد، مانند تعاملات مشاوره، فروش، جلسات انضباطی، بحث های فردی، بررسی عملکرد، جلسات اتاق کنفرانس، ارائه ها و جلسات آموزشی.

علاوه بر این، بسیاری از روابط و افراد مختلف وجود دارد که باید با آنها به صورت شفاهی ارتباط برقرار کنید، از جمله مخاطبان، سخنرانان، دانش آموزان، معلمان، مشتریان، کارمندان، سرپرستان و همکاران.

در اینجا چند نکته برای استفاده از مهارت های ارتباط کلامی خود در محیط کاری آورده شده است:

  • مراقب باشید : نشانه های غیرکلامی می تواند بسیار گویا باشد ، بنابراین تمرین کنید که از نحوه استفاده شما و همکارانتان از زبان بدن آگاه باشید. مهم است که به آنچه ممکن است با حرکات و حالات صورت خود می گویید توجه کنید، چه عمدی یا ناخودآگاه.
  • آرامش خود را حفظ کنید: در حالت ایده آل، می توانید در حین کار از تعارض جلوگیری کنید. با این حال، اختلاف نظر وجود دارد، بنابراین تمام تلاش خود را بکنید تا اجازه ندهید ارتباطات شما احساسی شود. با حفظ لحن یکنواخت و زبان بدن آرام، احتمال اینکه بتوانید به راه حل برسید افزایش می یابد.
  • همدلی : همدلی ابزار قدرتمندی است که روابط را در هر جنبه ای از زندگی شما غنی می کند. با تلاش برای درک اهداف، ایده ها و احساسات همکاران خود، قادر خواهید بود با آنها ارتباط موثرتری برقرار کنید.
  • شفاف و خلاصه گو باشید: مواقعی وجود دارد که ارائه زمینه هم ضروری و هم مفید است. با این حال، می تواند کارایی و درک شما و همکارانتان را بهبود بخشد تا پیام خود را در معنای اصلی آن تثبیت کنید. به نوبه خود، این احتمال سوء تفاهم را کاهش می دهد، به توانایی دیگران در درک اهداف کمک می کند و بهره وری را افزایش می دهد.

مطالب مرتبط: مهارت های ارتباطی: تعاریف و مثال ها

چگونه مهارت های ارتباط کلامی را برجسته کنیم

مهارت‌های ارتباط کلامی، مهارت‌های نرمی هستند که برای هر کارفرمایی ارزش قائل هستند. برای اینکه به کارفرمایان بالقوه نشان دهید که این مهارتی را دارید، باید آن قابلیت ها را برجسته کنید. در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید در هر مرحله از فرآیند استخدام توجه ها را به مهارت های ارتباط کلامی خود جلب کنید:

۱.مهارت های کلامی برای رزومه

نوشتن نوعی ارتباط کلامی است. بنابراین، یک موقعیت عالی برای نشان دادن توانایی خود در برقراری ارتباط موثر، ایجاد رزومه ای است که ساختار مناسبی داشته باشد و عاری از هرگونه خطای گرامری یا املایی باشد. کمی وقت بگذارید تا مطمئن شوید که توضیحات شما واضح و مختصر است و مطمئن شوید که برخی از مهارت های ارتباطی را در بخش مهارت های رزومه خود گنجانده اید. علاوه بر این، به شرح شغل توجه کنید و در عین حال که صادق هستید، مهارت های خود را متناسب با ویژگی های خاصی که کارفرما در یک نامزد به دنبال آن است، تنظیم کنید.

۲.مهارت های کلامی برای مصاحبه

بسیار مهم است که مهارت های ارتباط کلامی مثبت را در طول مصاحبه نشان دهید. جدای از رعایت آداب مناسب (مانند ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زودتر ظاهر شدن و لباس پوشیدن حرفه ای)، همچنین باید به نشانه های کلامی و غیرکلامی خود توجه ویژه ای داشته باشید. آرام و مطمئن باشید، تماس چشمی را حفظ کنید و فعالانه گوش دهید. علاوه بر این، می توانید با پرسیدن سؤالات باز از مصاحبه کننده خود، علاقه و مهارت های ارتباطی خود را نشان دهید

آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

11 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *