مهارت های تحقیق چیست؟ تعریف، مثال ها و نکات

مهارت های تحقیق چیست؟

کارفرمایان برای مهارت‌های تحقیق ارزش قائل هستند زیرا به شرکت کمک می‌کنند محصولات یا خدمات جدید را توسعه دهد، نیازها و خواسته‌های مشتریان خود را شناسایی کند، کاری را که انجام می‌دهند بهبود بخشد، با تغییرات در صنعت همراهی کند و در بازار خود رقابت کند. دانستن اینکه چگونه مهارت های تحقیقاتی خوبی را توسعه دهید و آن ها را برای کارفرمایان برجسته کنید، می تواند از طرق مختلف در طول حرفه تان به شما کمک کند.

در این مقاله به این می پردازیم که مهارت های تحقیق چیست، چرا آنها مهم هستند و چگونه می توانید از آنها در طول حرفه خود استفاده کنید.

مهارت های تحقیق چیست؟

مهارت های تحقیق توانایی یافتن پاسخ برای یک سوال یا راه حلی برای یک مشکل است. آنها شامل توانایی شما برای جمع آوری اطلاعات در مورد یک موضوع، بررسی آن اطلاعات و تجزیه و تحلیل و تفسیر جزئیات به روشی برای پشتیبانی از یک راه حل هستند. داشتن مهارت های پژوهشی برای پیشرفت شغلی شما ضروری است، زیرا این مهارت ها مستقیماً به توانایی شما برای به دست آوردن بینش و الهام بخشیدن به اقدام در خود و دیگران مربوط می شود.

نمونه هایی از مهارت های تحقیق

مهارت های تحقیق به مجموعه ای از چندین مهارت جداگانه اشاره دارد که به شما کمک می کند اطلاعات را پیدا کرده و مرور کنید و به تصمیم برسید. مهارت های تحقیق در محل کار عبارتند از:

۱)جستجو برای اطلاعات

همه تحقیقات شامل جستجوی اطلاعات معتبری است که می توانید تجزیه و تحلیل کنید و از آنها برای رسیدن به یک پاسخ یا راه حل استفاده کنید. در محل کار، اطلاعاتی که به دنبال آن هستید به احتمال زیاد به شما در تکمیل پروژه ها و افزودن ارزش به شرکت کمک می کند. به عنوان مثال، ممکن است به دنبال اطلاعاتی در مورد چگونگی حل مشکل شرکت یا شناسایی نیازهای مشتریان خود باشید.

۲)توجه به جزئیات

داشتن توانایی توجه دقیق به جزئیات اغلب یک مهارت ضروری در محل کار است. مسئولیت‌های شغلی شما احتمالاً شامل پیروی از سیاست‌ها و رویه‌های مشخص شده توسط شرکت است، به این معنی که شما باید جزئیات آن سیاست‌ها و رویه‌ها را بدانید. وظایف شغلی شما همچنین ممکن است از شما بخواهد که به اطلاعاتی که مشتریان به شما می دهند توجه دقیق داشته باشید تا بتوانید یک فروش انجام دهید یا شکایت مشتری را حل کنید.

۳)یاداشت برداشتن

مهارت های یادداشت برداری شامل توانایی جمع آوری مهم ترین اطلاعاتی است که به شما ارائه می شود و آن ها را به صورت کتبی خلاصه می کنید تا بتوانید بعداً به آن مراجعه کنید. دانستن نحوه یادداشت برداری خوب به شما از راه های مختلفی در طول حرفه تان کمک می کند. در طول آموزش و جلسات باید یادداشت های موثری بردارید. همچنین ممکن است لازم باشد در طول مصاحبه یادداشت برداری کنید، به خصوص اگر شما مصاحبه کننده باشید.

بیشتر بخوانیدچگونه یادداشت برداری کنیم

۴)مدیریت زمان

مهارت‌های مدیریت زمان به توانایی تجزیه پروژه‌ها به بخش‌های قابل مدیریت، ایجاد یک برنامه مهلت‌محور و تکمیل هر بخش از برنامه‌تان تا مهلت مقرر اشاره دارد. مهارت های مدیریت زمان شامل تعیین اهداف، برنامه ریزی، سازماندهی، تفویض اختیار و اولویت بندی وظایف است. نمایش مهارت های مدیریت زمان قوی در محل کار می تواند به شما کمک کند تا وظایف خود را در مهلت مقرر تکمیل کنید، اهداف خود را انجام دهید و شغل خود را پیش ببرید.

بیشتر بخوانیدمهارت های مدیریت زمان: تعریف و مثال

۵)حل مسئله

مهارت های حل مسئله به توانایی مدیریت موقعیت های دشوار و غلبه بر چالش های پیچیده تجاری اشاره دارد. مهارت های حل مسئله شامل توانایی تجزیه یک مسئله به بخش های آن، تفکر انتقادی در مورد هر عنصر، تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که پیدا می کنید و استفاده از آن اطلاعات برای ایجاد یک راه حل موثر است. داشتن مهارت های حل مسئله قوی به شما کمک می کند تا به یک دارایی ارزشمند برای شرکت خود تبدیل شوید و می تواند به شما در پیشرفت شغلی کمک کند.

بیشتر بخوانیدمهارت های حل مسئله: تعاریف و مثال ها

۶)برقراری ارتباط با نتایج

مهارت های ارتباطی به توانایی درک اطلاعاتی که دریافت می کنید و ارائه اطلاعات به روشی که دیگران می توانند آن را درک کنند اشاره دارد. این مهارت ها شامل گوش دادن فعال، مشاهده و صحبت کردن است. مهارت های پژوهشی به مهارت های ارتباطی خوب برای ارائه نتایج تحقیق شما نیاز دارد. مهارت های ارتباطی قوی اغلب یکی از مهم ترین مهارت هایی است که کارفرمایان در داوطلبان به دنبال آن هستند.

بیشتر بخوانیدمهارت های ارتباطی: تعاریف و مثال ها

چگونه مهارت های تحقیق را توسعه دهیم

همه یک محقق طبیعی هستید. چه به دنبال بهترین قیمت برای یک محصول باشید و چه در حال تحقیق در مورد موضوعی برای یک پروژه مدرسه باشید، از مهارت های تحقیقی استفاده می کنید. برای گسترش این مهارت ها مراحل زیر را دنبال کنید:

۱.طرح کلی بسازید

اولین کاری که باید هنگام شروع هر پروژه تحقیقاتی انجام دهید این است که یک طرح کلی برای کمک به تحقیق خود تهیه کنید. طرح کلی شما باید شامل طرحی برای سوالاتی باشد که باید تحقیق کنید و اطلاعاتی که برای رسیدن به یک تصمیم نیاز دارید. همچنین باید شامل برنامه ای برای نحوه تقسیم پروژه تحقیقاتی خود به بخش های قابل مدیریت و برنامه زمانی باشد که هر قطعه از پروژه شما باید کامل شود.

۲.منابع خود را بشناسید

اینترنت اطلاعات مکان یابی را در دسترس تر کرده است، اما هر منبعی معتبر نیست. این مهم است که بدانیم چگونه می توان منابع قابل اعتماد را پیدا کرد و اطلاعات را تجزیه و تحلیل کرد تا مشخص شود که آیا معتبر هستند یا خیر. برای اطمینان از جمع آوری اطلاعات دقیق، سعی کنید اطلاعات را از یک منبع با استفاده از منبع دیگر تأیید کنید. منبع اطلاعات اصلی را پیدا کنید تا قابلیت اطمینان آن را تأیید کنید.

۳.استفاده از تکنیک های جستجوی پیشرفته را یاد بگیرید

هنگامی که از اینترنت برای تحقیق استفاده می کنید، اکثر موتورهای جستجو به شما اجازه می دهند از تنظیمات جستجوی پیشرفته برای سفارشی کردن نتایج جستجوی خود استفاده کنید. این تکنیک‌های جستجو به شما کمک می‌کنند تا اطلاعات مورد نظر خود را از منابع معتبر به‌طور مؤثرتری پیدا کنید.

۴.تمرین کنید

یکی از راه های توسعه مهارت، تمرین است. می توانید با ایجاد پروژه های تحقیقاتی کوچکی که می تواند به شما کمک کند، روی مهارت های تحقیقاتی خود کار کنید. به عنوان مثال، اگر در حال برنامه ریزی برای تعطیلات هستید، می توانید تحقیق در مورد فعالیت ها و قیمت های مختلف هتل ها و حمل و نقل را تمرین کنید. اگر به دنبال شغل هستید، می توانید تحقیق در مورد اطلاعات موقعیت ها و شرکت های مختلف را تمرین کنید.

نکاتی برای برجسته کردن مهارت های تحقیق

از آنجایی که مهارت های تحقیق برای کارفرمایان بسیار مهم است، همچنین مهم است که به درستی این مهارت ها را در طول جستجوی شغل خود برجسته کنید. شما می توانید این مهارت ها را در رزومه خود، در نامه درخواست خود و در طول مصاحبه شغلی به نمایش بگذارید. در اینجا چند نکته برای برجسته کردن مهارت های تحقیقاتی خود در هر بخش از جستجوی شغلی آورده شده است:

مهارت های تحقیق برای رزومه و نامه خود را

بسیاری از مهارت های مرتبط با تحقیق نیز کلیدواژه های حیاتی هستند که کارفرمایان در رزومه و نامه شما به دنبال آن هستند. به عنوان مثال، آنها ممکن است نامزدهایی را ترجیح دهند که دارای مهارت هایی مانند توجه به جزئیات، مدیریت زمان، تفکر انتقادی، حل مسئله، ارتباطات و مدیریت پروژه هستند. شما می توانید با استفاده از این کلمات کلیدی در بیانیه خلاصه خود و هنگام توصیف تجربه مرتبط خود، این مهارت ها را در سراسر رزومه و نامه درخواست خود به نمایش بگذارید.

مهارت های تحقیق برای مصاحبه شغلی

قبل از مصاحبه شغلی بعدی، در مورد موقعیت و شرکت تحقیق کنید. آمادگی کافی اولین قدم برای این است که به مصاحبه کننده خود نشان دهید که می توانید اطلاعات مرتبط را جمع آوری و تجزیه و تحلیل کنید. در طول مصاحبه، می‌توانید با استفاده از اطلاعاتی که جمع‌آوری کرده‌اید یا به سؤالاتی که مصاحبه‌گر می‌پرسد، مهارت‌های پژوهشی خود را نشان دهید. این به مصاحبه کننده نشان می دهد که شما می توانید اطلاعات مهم را بیابید و تجزیه و تحلیل کنید و در هنگام ارائه تحقیق خود به طور موثر آنها را به اشتراک بگذارید.

آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید: