شخصیت وظیفه شناس کیست؟

شخصیت وظیفه شناس چیست؟

طبق تست شخصیتی بیگ ۵ که بسیار مورد توجه قرار گرفته است، وظیفه شناسی یکی از پنج ویژگی است که می تواند شخصیت یک فرد را تعریف کند. افرادی که ویژگی‌های وظیفه‌شناسی را از خود نشان می‌دهند معمولاً سخت کار می‌کنند و بازیکنان خوب تیم هستند، که باعث می‌شود در محل کار بسیار مطلوب باشند. در این مقاله، ویژگی‌های یک فرد با وجدان را بررسی می‌کنیم، که چگونه می‌توانید این کیفیت را توسعه دهید و مشاغلی که معمولاً نیاز به وظیفه‌شناسی بالایی دارند.

وظیفه شناسی چیست؟

وظیفه شناسی ویژگی یک فرد برای مراقب بودن، سازماندهی و کوشا بودن و در عین حال نشان دادن سطح بالایی از هوش هیجانی است. افراد با وجدان معمولاً بسیار کارآمد، متمرکز بر برنامه ریزی، خود انضباط و دارای دستاوردهای بالا هستند. آنها فعال هستند و برای احتمالات، سناریوها و پیامدهای متعدد آماده می شوند. این رفتار پرتلاش با تفکر انتقادی و عیب یابی کارآمد مشخص می شود.
کارکنان وظیفه شناس مسئولیت کار خود را بر عهده می گیرند. آنها اهدافی را تعیین می کنند و با رعایت دقیق قوانین و مقررات برای رسیدن به آنها تلاش می کنند. آن ها سعی می کنند در انجام وظایف مرتبط با اهدافشان اهتمام لازم را داشته باشند. آنها همچنین دارای سطح بالاتری از آگاهی از محیط و تعهدات هستند.

مزایای وظیفه شناسی چیست؟

افراد با وجدان تمایل دارند روی کارهایی که در دست دارند تمرکز کنند. به دلیل آمادگی دقیق و رفتار مبتنی بر قانون، هر کار را اولویت بندی می کنند و همه آنها را به ترتیب انجام می دهند. آنها به طرح ها و برنامه های زمانی بیش از هر چیز دیگری اهمیت می دهند. آنها تمایل دارند کار را به موقع یا قبل از موعد مقرر تکمیل کنند. آنها همچنین به جزئیات توجه زیادی دارند و به مراحل مربوط به پروژه های بزرگ اهمیت می دهند.
نگرش وظیفه شناسی برای مدیران پروژه که اهمیت هر کار و سهم آن در نتیجه کلی را می دانند بسیار ارزشمند است. تمایل به انجام مسئولیت های بیشتر و تعهد آنها به کار، افراد با وجدان را به کاندیدایی ایده آل برای ارتقاء و حقوق بالاتر تبدیل می کند.
اکثر کارمندان نیز از این اصل برای حل مشکلات و ایجاد یک گردش کار ثابت استفاده می کنند. فعالیت‌های روزانه مانند تسویه صورت‌حساب‌های آب و برق، تنظیم حساب، رسیدگی به گزارش‌های مالی یا رسیدگی به مراقبت از مشتری به وظایف ساده‌ای برای آنها تبدیل می‌شود.
به عنوان مثال، در نظر بگیرید که یک ارائه دهنده خدمات در صورتحساب اشتباه کرده است یا اطلاعات اشتباهی را در حساب آنلاین وارد کرده است. یک فرد وظیفه شناس قبل از تماس با شماره پشتیبانی، شماره حساب، نام صحیح، آدرس، ایمیل، شماره تماس و جزئیات مربوطه را نزدیک نگه می دارد. در نتیجه، وقتی کارمند مراقبت از مشتری شروع به پرسیدن این سؤالات برای تأیید در سیستم پایگاه داده خود می کند، اطلاعات به راحتی در دسترس است. سپس مجری می تواند موضوع را به سرعت پیدا و حل کند یا راه حل مفیدی ارائه دهد.

ویژگی های معمولی افراد با وجدان

می توانید متوجه شوید که ویژگی های زیر در بین افراد با وجدان رایج است:
نگرش ترکیبی: افرادی که وظیفه شناسی از خود نشان می دهند اغلب می توانند احساسات یا ابراز هیجانات خود را تحت کنترل نگه دارند. آنها تمایل دارند به محیطی که در آن با همکاران خود کار می کنند اهمیت دهند. این نگرش باعث کاهش اصطکاک بین همکاران و ترویج رفاقت می شود. این توانایی به عنوان هوش هیجانی نیز شناخته می شود.
رفتار منظم: ممکن است متوجه شوید که افراد وظیفه شناس دوست دارند همه چیز را مرتب و منظم نگه دارند. به عنوان مثال می توانند در چیدمان دارایی خود نظم خاصی داشته باشند که سرعت کار آنها را بهینه می کند. گاهی اوقات، برنامه های آنها شامل فعالیت های زمان بندی شده است که با این رفتار سازمان یافته هماهنگ می شود تا کارایی را حتی بیشتر افزایش دهد.
فداکاری: افراد وظیفه شناس معمولاً برنامه های خود را دنبال می کنند و عادت های کاری خود را بر این اساس تطبیق می دهند. به عنوان مثال، آنها ممکن است زودتر به محل کار خود مراجعه کنند یا تا دیروقت بمانند تا وظایف خود را انجام دهند و به ضرب الاجل خود پایبند باشند.
توجه به جزئیات: ممکن است این ویژگی را در بسیاری از مشاغلی که نیاز به شخصیت با وجدان دارند به عنوان یک الزام بیابید. دقیق و جزئی نگر بودن به افراد با وجدان کمک می کند تا به سطح بالاتری از کیفیت برسند. آنها سعی می کنند هنگام ایجاد یک برنامه به دنبال همه گزینه های ممکن باشند و بر روی وظایف خود تمرکز کنند تا بهترین خروجی ممکن را استخراج کنند.
قابلیت اطمینان: ویژگی های ذکر شده در بالا به قابلیت اطمینان ختم می شود که یکی دیگر از ویژگی های مهم در افراد با وجدان است. قابلیت اطمینان به همکاران و شرکا اجازه می دهد تا برای انجام کار به این افراد وابسته باشند و در نتیجه همکاری و کار تیمی را افزایش دهند.

چگونه با وجدان شویم

مطالعات نشان می دهد که هر فردی تا حدی وظیفه شناس است. بنابراین، این احتمال وجود دارد که نظم و ترتیبی از قبل در زندگی شما وجود داشته باشد. با دنبال کردن چهار مرحله ساده می توانید سطح وظیفه شناسی خود را افزایش دهید:

  • تمرکز خود را افزایش دهید
  • زمانی را برای برنامه ریزی در نظر بگیرید
  • از تکنیک های تجسم استفاده کنید
  • حمایت اجتماعی پیدا کنید

۱. تمرکز خود را افزایش دهید

حواس پرتی بسیاری از افراد را از تفکر واضح باز می دارد. به عنوان مثال می توان به رسانه های اجتماعی، تلفن های هوشمند، تلویزیون، وب سایت ها و بازی های رایانه ای اشاره کرد. برای اینکه روی کار خود تمرکز کنید، این عوامل حواس پرتی را به حداقل برسانید یا از بین ببرید. با اجتناب از وب‌سایت‌ها یا برنامه‌های رسانه‌های اجتماعی در حین کار و حذف بازی‌های رایانه‌ای از رایانه خود شروع کنید. در مکانی کار کنید که تلویزیون یا دیگر عوامل حواس پرتی در دسترس نباشد. همچنین می توانید گوشی هوشمند خود را برای مدت زمان انجام وظیفه خود بی صدا کنید. این تصمیمات باعث می شود که شما بتوانید بهتر تمرکز کنید.

۲. زمانی را برای برنامه ریزی در نظر بگیرید

اغلب برنامه ریزی آسان تر است اگر آن را گام به گام انجام دهید. فقط کافی است هر روز صبح چند دقیقه وقت بگذارید و کارهایی را که باید انجام دهید و می خواهید برای آن روز انجام دهید فهرست کنید. اگر به خاطر سپردن و ادامه کار چالش برانگیز است، فهرستی برای حمل در طول روز تهیه کنید. پس از تکمیل یک کار، به سادگی آن را در لیست علامت بزنید. این فعالیت می تواند به شما احساس موفقیت بدهد و احتمالاً یک عادت مفید ایجاد کند. وقتی این عادت را به کار خود تعمیم دهید، می توانید بهره وری خود را افزایش دهید.

۳. از تکنیک های تجسم استفاده کنید

برای وظیفه شناسی بیشتر، به آینده نگری نیاز دارید. وقتی هدفی را ایجاد می کنید، شروع کنید به نتیجه نهایی فکر کنید. وقتی می دانید به کجا می روید، برنامه ریزی وظایف مورد نیاز برای رسیدن به هدفتان آسان می شود. زمانی را برای فکر کردن در مورد موانعی که ممکن است در تلاش برای تکمیل وظایف ضروری با آن روبرو شوید، اختصاص دهید. این فعالیت تضاد ذهنی نامیده می شود و باعث ترویج یک تفکر واقع بینانه می شود. این به شما اجازه می دهد تا برای موارد احتمالی در سناریوهای مختلف برنامه ریزی کنید تا هدف شما بدون تغییر باقی بماند و روند ثابت بماند.

۴. حمایت اجتماعی پیدا کنید

تلاش برای تغییر شخصیت خود به تنهایی می تواند چالش برانگیز باشد. با افرادی معاشرت کنید که می توانند به شما کمک کنند وظیفه شناسی بیشتری داشته باشید. مربیان و راهنماها می توانند نکات و ترفندهایی را در اختیار شما قرار دهند تا در کار خود دقت کنید. آنها می توانند برای شما ضرب الاجل تعیین کنند تا شما یک برنامه داشته باشید. وظایف را طبق برنامه خود اولویت بندی کنید و روی انجام یک کار در یک زمان تمرکز کنید. همچنین در صورت مواجهه با مشکل می توانید از مربیان خود راهنمایی بخواهید. توجه به این نکته حائز اهمیت است که این راهنمایی معمولاً به صورت پیشنهاد یا تبادل نظر است نه مجموعه ای از دستورالعمل های خاص. چنین فعالیت هایی همچنین می تواند مهارت های ارتباطی شما را بهبود بخشد که یک امتیاز اضافی است.

مشاغلی که نیاز به وجدان دارند

افراد با وجدان برای مشاغلی که نیازمند احتیاط، نظم، ثبات و تمرکز بر جزئیات هستند، مناسب هستند. در اینجا چهار گزینه شغلی وجود دارد که به این ویژگی نیاز دارند:

۱. مدیر پروژه

وظایف اصلی: مدیران پروژه یک جنبه حیاتی در اکثر پروژه ها هستند و برای انجام کارها برنامه ریزی گسترده و پیگیری می کنند. پیگیری همه وظایف، افرادی که وظایف به آنها محول شده، ضرب الاجل ها و وضعیت آنها یک عملیات بسیار دقیق است که شامل چند کار است. یک نگرش وظیفه شناس، گردش کار ثابت را در تمام مراحل مدیریت پروژه تضمین می کند. مدیران پروژه با وجدان اغلب به مدیران سطح بالا یا مدیران عامل با سطوح بالای موفقیت تبدیل می شوند.

۲. وکیل

وظایف اولیه: اجرای قانون مستلزم سطح قابل توجهی از آینده نگری است. وکلا باید بسیاری از نتایج احتمالی را در نظر بگیرند و سپس در مورد یک استراتژی برنده یا یک راه حل قابل قبول تصمیم بگیرند. آنها نیاز به ایجاد و یادآوری چند بند و ماده در اسناد قانونی دارند تا از عواقب نامطلوب برای مشتریان خود جلوگیری کنند. یک شخصیت وظیفه شناس می تواند در این حرفه بسیار مفید باشد.

۳. مدیر رویداد

وظایف اولیه: برنامه ریزی رویداد شغلی است که مستلزم تجسم کل رویداد و در نظر گرفتن مجهولات زیادی است. برنامه ریزان رویداد با دقت تمام جزئیات یک رویداد مانند مکان، تاریخ و زمان، لیست مهمانان، تامین کنندگان، محل اقامت و ترتیبات سفر را برنامه ریزی می کنند. مدیریت جزئیات نیازمند تلاش زیاد و یک شخصیت استوار و منظم است. افراد وظیفه شناس به دلیل مهارت های سازمانی عالی و رویکرد سیستماتیک در میزبانی رویدادها، به عنوان برنامه ریز رویدادها عملکرد خوبی دارند.

۴. معاون اداری

وظایف اصلی: معاونین اداری عملیات روزانه را در یک محیط اداری تکمیل می کنند. آنها به ایمیل ها پاسخ می دهند، به تلفن ها پاسخ می دهند، پیام ها را دریافت می کنند، رزرو هتل ها ،بلیط ها و… را مدیریت می کنند و مقدمات سفر برای سرپرستان خود را پشتیبانی می کنند. آنها همچنین مصاحبه ها و بسته های آموزشی را برای کارمندان تازه وارد ترتیب می دهند و هر گونه شغل موقت را برای اطمینان از عملکرد یکپارچه یک محل کار انجام می دهند. افراد وظیفه شناس اغلب این موقعیت شغلی را بسیار مفید می دانند.

آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *