زبان بدن چیست؟ یک راهنمای کامل حرفه ای

زبان بدن چیست؟ 

دانستن نحوه استفاده و خواندن زبان بدن می تواند در زندگی شخصی و حرفه ای شما مفید باشد و به شما در برقراری ارتباط موثرتر کمک می کند. زبان بدن به نشانه های غیرکلامی اشاره دارد که به فردی که با آن صحبت می کنید می دهید و می تواند آگاهانه یا ناخودآگاه باشد. با تجزیه و تحلیل زبان بدن دیگران، می‌توانید نحوه انجام مکالمه را ارزیابی کنید و زبان بدن شما می‌تواند به طرف مقابل سرنخ‌هایی درباره احساس شما بدهد. در این مقاله به سؤال «زبان بدن چیست؟» پاسخ می‌دهیم، انواع مختلف آن را مورد بحث قرار می‌دهیم و نکاتی را در مورد نحوه تمرین آنها ارائه می‌کنیم.

مطالب مرتبطنکات مصاحبه شغلی: چگونه می توان تأثیر خوبی گذاشت

زبان بدن چیست؟

به عنوان پاسخی کوتاه به این سؤال که «زبان بدن چیست؟»، می‌توان رفتار کلی یک فرد در طول یک تعامل را بیان کرد. انواع مختلفی از زبان بدن وجود دارد که طیفی از نشانه‌های فیزیکی را که در طول یک تعامل ارسال می‌کنیم، از جمله وضعیت بدن و حالات چهره را پوشش می‌دهد. این نشانه های غیرکلامی به طرف مقابل می گوید که ما چه احساسی داریم.

اگر به طور موثر تمرین کنید، زبان بدن می تواند راهی آگاهانه برای شما برای نشان دادن احساسات مثبت در طول مکالمه باشد. به عنوان مثال، برقراری ارتباط چشمی با فردی که با او صحبت می کنید نشان می دهد که شما درگیر هستید و به او گوش می دهید. اگر آگاهانه تمرین نکنیم، تمایل داریم از زبان بدن معمولی استفاده کنیم، که ممکن است پیامی را که ما به طور ایده‌آل دوست داریم در یک تعامل خاص با هم ارتباط برقرار کنیم، ارسال نکند.

مطالب مرتبطچرا ارتباط مهم است؟ (و نحوه بهبود آن)

انواع زبان بدن

زبان بدن به عنوان یک اصطلاح بسیار گسترده است و می تواند به یک رفتار کلی یا یک جنبه خاص از ارتباط غیرکلامی اشاره کند. انواع مختلفی از زبان بدن که ما استفاده می کنیم ترکیب می شوند تا به فردی که در حال تعامل با او هستیم بگوییم که چه احساسی داریم. برای مثال، ترکیب حالت و حالات صورت شما بسته به اینکه چگونه آنها را تمرین می کنید، می تواند احساس اعتماد به نفس یا اضطراب را به شما منتقل کند. در اینجا چند نوع زبان بدن وجود دارد که باید در نظر بگیرید:

حالت چهره

حالت چهره یک فرد معمولاً اولین چیزی است که مردم هنگام تجزیه و تحلیل خلق و خوی یک فرد به آن نگاه می کنند. یک لبخند ساده یا اخم می‌تواند پیامی را که می‌فرستید به شدت تغییر دهد و هنگام صحبت کردن با شما،  فرد می‌تواند آرام شود یا کسی را مراقب خود قرار دهد.  در یک محیط حرفه ای، یک حالت چهره خنثی اما محتوایی می تواند شما را فردی با اعتماد به نفس و اجتماعی به تصویر بکشد. انواع مختلف حالات صورت می تواند احساسات مختلفی را نشان دهد، مانند:

  • شادی
  • غم
  • تعجب
  • ترس
  • عصبانیت
  • انزجار
  • اضطراب
  • تحسین
  • هیجان
  • علاقه

احساسات اصل اساسی تعامل اجتماعی هستند، بنابراین مهم است که به این فکر کنید که حالت چهره شما با چه چیزی ارتباط برقرار می کند. حالت چهره شما پایه و اساس سایر جنبه های زبان بدن شما را تنظیم می کند، زیرا هنگامی که حالت چهره ای مطمئن را نشان می دهید، به جنبه های دیگر مانند وضعیت بدنی تبدیل می شود.  تسلط بر حالات صورت تان ، شما را در هر مکالمه ای در مزیت قرار می دهد، زیرا می توانید ارتباط برقرار کنید و اعتماد فردی را که با او صحبت می کنید جلب کنید.

ارتباط چشمی

برخی از مردم از چشم ها به عنوان “پنجره های روح” یاد می کنند، به این معنی که آنها به طور موثر افکار و احساسات شما را به مردم نشان می دهند. حفظ ارتباط چشمی می تواند برای برخی دشوار باشد و این مهارتی است که بسیاری از افراد به دلیل اهمیت آن در محیط های حرفه ای آن را انجام می دهند. با نگاه کردن به چشمان یک شخص می توانید چیزهای زیادی در مورد آنها درک کنید. اگر زیاد پلک بزنند یا تماس چشمی خود را قطع کنند، ممکن است عصبی باشند. برعکس، نگاه عمدی ممکن است احساس تهدید کند، بنابراین مهم است که از طریق تاکتیک‌هایی مانند خنده یا نگاه کردن به نقطه‌ای دیگر، ارتباط چشمی را به صورت استراتژیک قطع کنید.

وضعیت بدن

وضعیت شما روشی است که بدن خود را در طول مکالمه نگه می دارید. موقعیت بدن و نحوه نشستن یا ایستادن شما می تواند چیزهای زیادی را بیان کند، و مهم است که در نظر بگیرید وضعیت بدن شما چگونه با حال و هوای یک مکالمه ارتباط دارد. به عنوان مثال، صاف و سفت نشستن ممکن است نشان دهنده توجه باشد، اما اگر برای مدت طولانی بیش از حد صاف بنشینید، ممکن است ترس را نشان دهد. خم شدن روی صندلی با بازوهای روی هم نشان دهنده بی علاقگی شدید است. روی هم زدن پاها و کج کردن بدن ممکن است آرام به نظر برسد، اما گاهی اوقات می تواند بی ادبی را نیز نشان دهد.

حرکت دهان

حرکت دهان اغلب به طور ناخودآگاه بر اساس عادت اتفاق می افتد، اما این عادات ممکن است درک دیگران از شما را تغییر دهند. برخی از حرکات و سیگنال های رایج دهان عبارتند از:

  • گاز گرفتن لب : گازگرفتن لب یک عادت رایج است که می تواند نشان دهنده اضطراب و عصبی بودن باشد. این عادت ناخودآگاه می تواند این تصور را ایجاد کند که شما اعتماد به نفس ندارید، که باعث می شود در مکالمه در مضیقه قرار بگیرید.
  • لبهای جمع شده: سفت کردن یا جمع کردن لب ها ممکن است احساسات منفی مانند بی علاقگی یا عدم تایید را نشان دهد. ممکن است لب هایتان را عمدا به هم نزنید، اما همچنان می تواند تصویری منفی را به تصویر بکشد.
  • پوشاندن دهان: پوشاندن دهان در طول مکالمه می تواند نشان دهنده اضطراب یا عصبی بودن شدید باشد. همچنین این باور رایج وجود دارد که دست زدن مداوم به دهان نشان دهنده عدم صداقت است، اگرچه هیچ مبنای علمی برای این موضوع وجود ندارد.

حرکات دست

حرکات دست می تواند یک جنبه گیج کننده از زبان بدن باشد زیرا تفاوت های فرهنگی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.  یک ژست ممکن است در یک کشور به معنای چیزی باشد و در کشور دیگر چیزی کاملا متفاوت.  با فرض اینکه مکالمه بین افرادی از کشورهای مشابه یا از نظر فرهنگی مشابه انجام می شود، حرکات دست می تواند راهی بسیار موثر برای انتقال احساسات باشد. در اینجا برخی از حرکات رایج دست آورده شده است:

  • شست رو به بالا/شسترو به پایین:  انگشت شصت رو به بالا نشان دهنده تایید یا پیامی به طور کلی مثبت است.  برعکس ، انگشت شست رو به پایین نشان دهنده نارضایتی یا عدم تایید است.
  • علامت OK : علامت OK  دایره ای است که با انگشت اشاره و شست ساخته شده و پیام تایید را نیز ارسال می کند.
  • مشت گره کرده:  مشت گره کرده معمولاً نشان دهنده احساس خشم است.  بالا گرفتن یک مشت گره کرده قصد تهدیدآمیز را ایجاد می کند.
  • دست دادن: دراز کردن دست به طرف مقابلتان نشان می دهد که قصد دارید با او دست بدهید. دست دادن با کسی نشان می دهد که به توافق رسیده اید یا در حال احوالپرسی یا خداحافظی با او هستید.
  • اشاره کردن: اشاره کردن به چیزی نشان می دهد که می خواهید کسی به چیزی که به آن اشاره می کنید توجه کند.  اشاره به کسی اتهامی است و می تواند توهین آمیز باشد.
  • تکان دادن دست :تکان دادن دست ها در حین صحبت نشان می دهد که شما نسبت به موضوعی که در مورد آن صحبت می کنید اشتیاق دارید. تکان دادن دستان خود با سرعت دیوانه وار می تواند ترس یا عصبانیت را نشان دهد.

مرتبطارتباطات بین فردی: تعاریف و مثال ها

حریم شخصی

این حریم منطقه ای است که از نزدیک یک فرد را احاطه می کند و آنها ادعا می کنند که متعلق به خود است.  حریم شخصی ، حریم خصوصی و مرزهای فیزیکی افراد را تعیین می کند ، و بسته به میزان دوستانه بودن آنها با کسی، ممکن است سطوح مختلف صمیمیت پذیرفته شده داشته باشند. در محیط های حرفه ای، افراد فاصله قابل توجهی را بین یکدیگر حفظ می کنند و به ندرت دست به لمس فیزیکی می زنند مگر اینکه دست بدهند.  برای همه حرفه ای ها مهم است که مرزهای فضای شخصی افراد را درک کنند تا به کسی در محل کار بی احترامی یا توهین نکنند.

بازوها و پاها

قرار گرفتن دست‌ها و پاهای شما در طول مکالمه می‌تواند طیف وسیعی از احساسات را به شما منتقل کند، که ممکن است برخی از آنها را نخواهید یا بخواهید ارسال کنید.  به عنوان مثال، روی هم زدن دست ها یا پاها ممکن است نشان دهنده اضطراب، حالت تدافعی یا بیزاری باشد. قرار دادن دست‌ها روی باسن و سینه‌های پف کرده می‌تواند تهاجمی و مهیج به نظر برسد. سایر حرکات همیشگی، مانند تکان دادن سریع پا یا ضربه زدن روی میز، نشان می دهد که شما آشفته هستید و شاید به مکالمه توجهی ندارید.

موارد مرتبط۴ نوع ارتباط (با مثال)

نکاتی برای تمرین زبان بدن

زبان بدن یک شاخص قوی از احساسات شما در یک محیط است و چیزی است که اگر در موقعیت‌های خاص احساس ناراحتی کردید، می‌توانید تمرین کنید. در اینجا چند نکته وجود دارد که باید هنگام تمرین زبان بدن به خاطر بسپارید:

  • آرامش : آرامش کلید همه جنبه های زبان بدن است. در صورت امکان، قبل از مکالمات مهم، از تکنیک های آرام سازی مانند تنفس کنترل شده یا مدیتیشن استفاده کنید.
  • دست دادن : یک دست دادن محکم لحن مثبتی را برای گفتگو ایجاد می کند و به طرف مقابل می گوید که شما فردی با اعتماد به نفس هستید. دست دادن خود را با دوستان یا خانواده امتحان کنید و از آنها بازخورد صادقانه بخواهید.
  • تماس چشمی خود را تنظیم کنید : تماسچشمی برای یک مکالمه بسیار مهم است، اما تماس چشمی تزلزل ناپذیر می تواند آزاردهنده باشد. قطع ارتباط چشمی را از طریق تاکتیک هایی مانند خندیدن، واکنش به چیزی که طرف مقابل می گوید یا منحرف کردن نگاه خود به نقطه مورد علاقه تمرین کنید.
  • کنترل اندام : اندام خود را ثابت و در وضعیتی مطمئن نگه دارید تا از به تصویر کشیدن احساسات منفی مانند اضطراب یا ناراحتی خودداری کنید. این ممکن است چیزی باشد که نیاز به فکر و تلاش آگاهانه دارد.
  • ساکت بنشینید : ثابتنشستن با حرکات استراتژیک و در عین حال طبیعی نشان می دهد که در مکالمه عصبی نیستید. اگر مدام بی قراری کنید، می تواند طرف مقابل را نیز ناراحت کند.
  • به جلو خم شوید : خم شدن به جلو نشان می دهد که شما درگیر مکالمه هستید و به آنچه گوینده برای گفتن دارد علاقه دارید. اگر شما فردی هستید که صحبت می‌کند، خم شدن به جلو یک مشارکت توطئه آمیز را منتقل می کند که در آن شما مخاطبان خود را نیز شامل می شوید.
آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *