رهبری کوچینگ(مربیگری) چیست؟ (و چه زمانی از این سبک استفاده کنیم)

رهبری کوچینگ

سبک‌های رهبری تعیین می‌کنند که کارکنان چقدر به اهداف خود دست می‌یابند و از شغل خود رضایت می‌یابند. از بین بسیاری از سبک هایی که مدیران استفاده می کنند، رهبری کوچینگ به طور فزاینده ای محبوب شده است. در این مقاله به رهبری کوچینگ، چگونگی تبدیل شدن به یک رهبر کوچینگ قوی، مزایا و معایب این سبک رهبری خاص و مقایسه آن با سایر سبک های مدیریت می پردازیم.

رهبری کوچینگ چیست؟

رهبری کوچینگ سبکی است که شامل شناخت نقاط قوت، ضعف و انگیزه اعضای تیم برای کمک به بهبود هر فرد است. این یکی از چهار سبک رهبری اصلی است که مدیران برای ایجاد انگیزه در کارکنان و دستیابی به موفقیت از آن استفاده می کنند.

رهبری کوچینگ که توسط پل هرشی و کنت بلانچارد در دهه ۱۹۶۰ تعریف شد، در محیط کار امروزی بسیار رایج است، زیرا ماهیت مثبت آن باعث توسعه مهارت های جدید، بازبینی اهداف شرکت و پرورش فرهنگ شرکتی با اعتماد به نفس می شود. رهبرانی که کوچینگ می کنند اغلب به عنوان مربیان ارزشمند دیده می شوند.

مطالب مرتبط۲۳ ویژگی رهبری که یک رهبر بزرگ را می سازد

چگونه یک رهبر کوچینگ باشیم

دانستن اینکه از کجا شروع کنید به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که چه کاری باید انجام دهید.  با درک کاملی از عادات کاری فعلی و بهره وری تیم خود شروع کنید، سپس برنامه ای برای کوچینگ آنها به گونه ای ایجاد کنید که به مسائل رسیدگی کند و فرآیندهای مناسب را آموزش دهد.  برای تبدیل شدن به یک رهبر کوچینگ موفق این مراحل را دنبال کنید:

۱.مناطق مورد توجه را تعیین کنید

زمانی را به نشستن با کارمندان خود اختصاص دهید و سوالاتی را بپرسید که جزئیات هر مشکلی را آشکار می کند.  به این ترتیب، برای داشتن مکالمات کوچینگ سازنده آماده خواهید شد. صحبت شخصی با آنها همچنین به شما کمک می کند تا دیدگاه ها و نحوه تفکر آنها را درک کنید. به عنوان مثال، برخی افراد با نگرش ها و اهداف متفاوت به کار برخورد می کنند.  هنگامی که شما درک کاملی از شخصیت های مختلف داشته باشید، به شکل گیری استراتژی تان کمک می کند.

۲.ستایش و انتقاد را متعادل کنید

به عنوان یک کوچ(مربی) مهم است که بازخورد مفیدی ارائه دهید تا کارمندان بدانند چگونه بهبود یابند و چه کاری را باید انجام دهند.  هوشمندانه است که نقد را با توصیف کارهایی که یک فرد به خوبی انجام داده است شروع کنیم.  وقتی مکالمه ای را با نقطه مثبت شروع می کنید، انتقال را به انتقاد سازنده هدایت می کند.

هنگام ارائه بازخورد، باید به گونه ای صحبت کنید که احساس واقعی و دلسوزانه داشته باشید.  بپرسید که چگونه آنها ترجیح می دهند به رسمیت شناخته شوند زیرا برخی از مردم از بودن در کانون توجه لذت نمی برند در حالی که برخی دیگر با تمجید عمومی پیشرفت می کنند.

۳.جلسات یک به یک را در نظر بگیرید

کارمندان ممکن است در هنگام صحبت کردن و یادگیری از شما احساس راحتی بیشتری داشته باشند. این فرصت را به آنها بدهید تا سطح علاقه را بسنجند.

۴.رهبری فکری را تحقیق کنید

یادگیری برای تبدیل شدن به یک مربی عالی نیازمند زمان و تحقیق است. اگر به این هدف متعهد هستید، باید تا حد امکان به دنبال اطلاعات برای بهبود مهارت های کوچینگ خود باشید. ممکن است تکنیک ها و روندهای جدیدی را از طریق کارگاه های حرفه ای، کتاب های تجاری، آموزش های آنلاین و موارد دیگر کشف کنید.

با سایر متخصصان ارتباط برقرار کنید تا ببینید آیا آنها مایلند تجربیات خود را در زمینه کوچینگ با شما به اشتراک بگذارند. رهبران موفق از طریق آزمون و خطا یاد می‌گیرند و احتمالاً نکات و ترفندهایی را در طول سال‌ها آموخته‌اند که برای شما مفید است.

مطالب مرتبط۱۰ راه برای ایجاد رفتارهای رهبری موثر

۵.برای تأمل و آمادگی وقت بگذارید

در پایان روز، زمانی را برای تجزیه و تحلیل تلاش های کوچینگ خود اختصاص دهید. از خود سوالاتی در مورد فرآیند کلی بپرسید و پاسخ هایی را که در طول لحظات تدریس خود دریافت کرده اید ارزیابی کنید. اگر چیزی یاد گرفتید، آن را یادداشت کنید تا بعداً آن را فراموش نکنید. در مورد چالش ها و راه های بهبود آنها فکر کنید. ارسال یک نظرسنجی ناشناس را در نظر بگیرید تا بدانید کارکنان شما چه احساسی در مورد رهبری کوچینگ شما دارند.

۶.با کارمندان ارتباط برقرار کنید

کوچینگ به سطح بالایی از اعتماد نیاز دارد. اگر کارمندان شما احساس نکنند که شما به آنها احترام می گذارید، احساس محافظت می کنند و در گوش دادن به توصیه های شما مردد هستند. با درگیر شدن در تعاملات مثبت با آنها ارتباط محکمی برقرار کنید. نظرات خود را حرفه ای و حمایت کننده نگه دارید.

۷.وظایف تعیین شده را پیگیری کنید

هنگامی که اعتماد ایجاد کردید و به اعضای تیم خود آموختید که چگونه عملکرد خوبی داشته باشند، تلاش های آنها را دنبال کنید تا آنها را پاسخگو نگه دارید. برنامه‌ریزی منظم جلسات بعدی را در نظر بگیرید تا کارمندان بفهمند که از آنها انتظار می‌رود آنچه را که شما آموزش می‌دهید اجرا کنند. در مورد روش هایی فکر کنید که می توانید بر اساس عملکرد به کارمندان پاداش دهید تا به آنها انگیزه دهید تا خوب کار کنند.

۸.زندگی هدفمند داشته باشید

حتی زمانی که در محل کار نیستید، باید تلاش کنید تا با افرادی که ممکن است شما را سرمشق قرار دهند ، تعاملات معناداری داشته باشید. رهبران موفق با سبک کوچینگ وقتی به خانه می روند ذهنیت خود را خاموش نمی کنند.

۹.مربی(کوچ) در لحظه

زندگی پر از لحظات آموزشی است که زمانی به وجود می آیند که انتظارش را ندارید. وقتی برای آموزش فردی از طریق یک فرآیند پیچیده یا تعریف یک مفهوم دشوار وقت می گذارید، شما آنها را با دانش ارزشمندی تقویت می کنید که تجربه کاری آنها را افزایش می دهد.. آماده باشید که این لحظات را بشناسید و صبر کنید تا دیگران چیز جدیدی یاد بگیرند.

مرتبطمهارت های ضروری کوچینگ برای رهبری قوی

سوالات متداول در مورد رهبری کوچینگ

در اینجا به سؤالات متداول در مورد رهبر کوچینگ پاسخ داده شده است:

مزایای رهبری کوچینگ چیست؟

رهبری کوچینگ فواید زیادی دارد، از جمله:

  • رهبری مستمر
  • افزایش بهره وری کار
  • آزاد اندیشی
  • فرهنگ کار مثبت
  • توانمندسازی
  • ارتباطات بهبود یافته
  • عملکرد تقویت شده
  • افزایش خودآگاهی

مهمتر از همه، رهبری کوچینگ دانشی را در اختیار کارمندان قرار می دهد که برای تحقق بخشیدن به پتانسیل کامل خود نیاز دارند. و هنگامی که به توانایی های خود و رهبران خود اطمینان داشته باشند، باعث کاهش جابجایی کارکنان می شود.

مطالب مرتبطچگونه یک کوچینگ شویم (با ۵ مزیت کوچینگ مدیر برای کارمندان)

چالش های رهبری کوچینگ چیست؟

در حالی که رهبری کوچینگ مزایای زیادی برای صاحبان کسب و کار دارد، این سبک آموزش با چالش هایی روبروست. برخی از این موارد عبارتند از:

  • کارمندان بی میل یا از خود راضی
  • رهبران فاقد صلاحیت که فاقد مهارت های کوچینگ هستند
  • اختلاف نظر
  • کمبود زمان تدریس
  • اولویت های حساس به زمان

درک چگونگی رسیدگی به چالش هایی از این دست، برای کارآمد کردن سبک رهبری کوچینگ کلیدی است. همچنین، درک این موضوع کمک می کند که همه چیز ممکن است همیشه آنطور که برنامه ریزی شده پیش نرود.

رهبری کوچینگ چه تفاوتی با سبک های دیگر دارد؟

رهبری کوچینگ از این جهت با سبک های دیگر متفاوت است که مبتنی بر همکاری مشارکتی متمرکز بر دستیابی به اهداف است. برای بسیاری از کسب و کارهایی که به دنبال بهبود رضایت کارکنان و فرهنگ شرکت هستند، این سبک رهبری ترجیح داده شده است. کوچینگ اغلب به عنوان یک سرمایه گذاری برای استعداد تلقی می شود زیرا آموزش را به کار می گیرد و روحیه کلی را تقویت می کند.

سایر سبک های رهبری اهداف متفاوتی دارند. مثلا:

  • رهبری مستبد یا رهبری دستوری مبتنی بر قدرت و اختیار است. تمام تصمیم‌گیری‌ها به شخص خاصی بستگی دارد که از اعضای تیم بازخورد نمی‌خواهد. این شامل نظارت دقیق و دستورات مستقیم است.
  • رهبری دموکراتیک از ارزش هایی مشابه ارزش های رهبری کوچینگ پیروی می کند. رهبران از مشارکت در تصمیم گیری استقبال می کنند و اغلب بحث های گروهی را اداره می کنند.
  • رهبری عدم مداخله(رهبری تفویض اختیار)مسئولیت کامل را بدون راهنمایی به کارکنان واگذار می کند. رهبران تا حد زیادی از هدایت کارکنان اجتناب می‌کنند و سرنوشت گروه، از جمله هرگونه درگیری را به تیم واگذار می‌کنند.

مطالب مرتبطسبک ها و نظریه های رهبری

آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *