میزبانی وب چیست؟ (تعریف، فواید و انواع)

میزبانی وب چیست؟

اگر به دنبال ایجاد و میزبانی وب سایت برای نمونه کارها، مشاغل آزاد یا سازمان خود هستید، ممکن است گزینه های میزبانی وب مختلفی را که در دسترس شما هستند در نظر بگیرید. همانطور که تجارت به طور فزاینده ای مبتنی بر فناوری می شود، برای افراد و شرکت ها مفید است که حضور آنلاین قوی داشته باشند. دانستن اینکه میزبانی وب چیست، چگونه کار می‌کند و چرا برای عملکرد، دسترسی و امنیت سایت مهم است، می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری آگاهانه برای برآورده کردن نیازهای میزبانی کمک کند. در این مقاله، میزبانی وب چیست و چگونه کار می کند، به همراه انواع خدمات میزبانی وب که می توانید برای انتشار وب سایت خود به صورت آنلاین استفاده کنید، بررسی می کنیم.

میزبانی وب چیست؟

پاسخ به این سوال که میزبانی وب چیست؟ این سرویسی است که مستلزم راه اندازی یک آرشیو دیجیتال برای یک وب سایت با تمام فایل های همراه آن است، وب سایت را به صورت آنلاین در دسترس کاربران قرار می دهد و امنیت وب سایت را افزایش می دهد. ارائه دهنده خدمات میزبانی وب یا میزبان وب شرکتی است که فضای سرور را برای وب سایت ها می فروشد یا اجاره می دهد و سرورها را اداره و نگهداری می کند. برای سرمایه گذاری دیجیتال خود، می توانید از خدمات میزبانی وب به روش های مختلفی استفاده کنید، مانند یک پلت فرم میزبانی وب یا سرویسی که سازنده وب سایت را با زیرساخت میزبانی ترکیب می کند.

مطالب مرتبط: چگونه یک وبلاگ راه اندازی کنیم (راهنمای گام به گام با نکات)

میزبانی وب چگونه کار می کند؟

این یک طرح کلی از عملکرد یک سرویس میزبانی وب است:

  • شما یک وب سایت ایجاد می کنید. می توانید یک طراح یا توسعه دهنده وب سایت حرفه ای استخدام کنید، برنامه نویسی و طراحی را خودتان انجام دهید یا از یک سازنده وب سایت آنلاین برای ایجاد یک وب سایت استفاده کنید.
  • شما یک سرویس میزبانی وب را انتخاب می کنید. گزینه های مختلفی برای میزبانی وب وجود دارد که طیف وسیعی از ویژگی های اساسی و متمایز را ارائه می دهد. در مورد ویژگی های هر گزینه تحقیق کنید، نظرات مشتریان را بررسی کنید و پیشنهادات طراحان و توسعه دهندگان را در نظر بگیرید.
  • شما فایل های سایت را آپلود می کنید. پس از انتخاب ارائه‌دهنده خدمات، فایل‌های CSS و HTML، پایگاه داده و هر عکس، ویدیو یا سایر مطالب اضافی را ارسال کنید. اگر وب سایت خود را با سازنده وب سایت می سازید، ممکن است به طور خودکار این فایل ها را در سایت میزبانی که انتخاب می کنید ذخیره کند.
  • سرویس میزبانی فایل ها را در سرورهای خود ذخیره می کند. سرور یک سیستم رایانه ای بزرگ است که داده ها را ذخیره می کند، آدرس IP یک وب سایت را به عنوان یک مکان مشخص در اینترنت ایجاد می کند و بازدیدکنندگان سایت را به آن فایل ها متصل می کند. برای اطمینان از کارآمدی وب سایت ها، هر سرور مقدار مشخصی از فضای هارد، رم و پهنای باند را به هر وب سایت اختصاص می دهد.

یک سرور دسترسی کاربران را به روش زیر تسهیل می کند:

  • کاربران یا روی یک وب سایت از صفحه نتایج موتور جستجو کلیک می کنند یا نام دامنه یا URL را در نوار آدرس مرورگر خود وارد می کنند.
  • مرورگر نام دامنه را به آدرس IP سرور میزبان هدایت می کند.
  • با انتقال فایل ها به مرورگر کاربر، آن سرور به فایل های موجود در وب سایت درخواستی دسترسی می دهد.
  • سرور سپس داده ها را به پایگاه داده مناسب تحویل می دهد، جایی که سایت داده های خود را در هنگام ارسال درخواست، انجام یک عمل یا تکمیل فرم توسط کاربر ذخیره می کند.

مطالب مرتبط: چگونه یک توسعه دهنده وب شویم

مزایای استفاده از خدمات میزبانی وب

مزایای زیادی برای یافتن میزبان وب مناسب برای سایت شما وجود دارد، از جمله:

  • ظرفیت ذخیره سازی بزرگ: صرف نظر از اندازه یک وب سایت، پلت فرم تجارت الکترونیک یا یک تجارت، ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب معمولاً مجموعه ای از ظرفیت های ذخیره سازی را متناسب با نیازهای خاص ارائه می دهند.
  • بهبود عملکرد سایت: سرعت سرور میزبان بر سرعت دسترسی بازدیدکنندگان به مطالب موجود در وب سایت، درخواست و تعامل با محتوا تأثیر می گذارد. شما می توانید عملکرد یک وب سایت را بهبود بخشید و زمان بارگذاری را با سرورهای قابل اعتماد و به خوبی نگهداری شده کاهش دهید.
  • اقدامات امنیتی پیشرفته: اقدامات امنیتی آنلاین از کسب و کارها و کاربران وب سایت در برابر نقض داده ها محافظت می کند. فایروال ها و سایر اقدامات امنیتی قوی که سرورهای پلتفرم های میزبانی وب معتبر ارائه می دهند می توانند به کاهش این خطرات کمک کنند.
  • پشتیبانی فنی: پلتفرم‌های میزبانی وب همچنین کمک‌های فنی را برای راهنمایی مشتریان در حین رسیدگی به مشکلات دسترسی، مدیریت فایل، امنیت و سایر جنبه‌های یک وب‌سایت ارائه می‌کنند. بسته به ماهیت خدمات، میزبان ممکن است در ساعات خاصی از روز یا در طول روز کمک ارائه دهد.
  • مدیریت داده: هنگامی که یک ارائه دهنده خدمات میزبانی وب معتبر را انتخاب می کنید، مدیریت محتوا کاملاً در کنترل شما است. می‌توانید محتوایی را که می‌خواهید آپلود کنید انتخاب کنید و تصمیم بگیرید که چگونه در صفحه کاربر ظاهر شود.

مطالب مرتبط: چگونه به یک تست کننده نفوذ تبدیل شویم: راهنمای کامل

انواع خدمات میزبانی وب

الزامات بودجه و ذخیره سازی دو ملاحظه مهم در هنگام انتخاب نوع سرویس میزبانی وب است که نیازهای شما را برآورده می کند. برخی از انواع محبوب خدمات میزبانی وب عبارتند از:

۱.هاست اشتراکی

در این نوع مکانیسم میزبانی، ممکن است فضای سرور را با سایر وب سایت هایی که از نظر اندازه یا هدف مشابه هستند به اشتراک بگذارید. برای اطمینان از اینکه بازدیدکنندگان به وب‌سایت مناسب هدایت می‌شوند و اشتراک‌گذاری داده‌ها ایمن باقی می‌ماند، ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی مشترک اقدامات امنیتی قوی را در این سرورها اعمال می‌کنند. برای وب‌سایت‌های کوچک‌تر مانند سایت‌های نمونه کارها، میزبانی مشترک ارزان‌تر از سایر گزینه‌های جایگزین است. یکی از معایب اصلی این انتخاب این است که نمی توانید ترکیب یا مکانیسم های عملکرد سرور را تغییر دهید زیرا فضای سرور را با سایر وب سایت ها به اشتراک می گذارید.

مرتبط: ۱۰ پرسش و پاسخ مصاحبه AWS

۲.میزبانی سرور خصوصی مجازی

میزبانی سرور خصوصی مجازی یا VPS نوعی میزبانی است که در آن ارائه دهنده یک سرور تخصصی مجازی می سازد که به طور خاص برای یک مشتری کار می کند. VPS ممکن است RAM و سایر منابع خود را از چندین سرور فیزیکی بیرون بکشد. در چنین ترتیبی، اگرچه سایت شما و سایر سایت ها به منابع یکسان دسترسی دارند، اما داده های شما همچنان از داده های سایر سایت ها جدا است.

این انتخاب ممکن است مقرون به صرفه تر باشد، به ویژه برای مشاغل متوسط ​​که به فضای ذخیره سازی بیشتری نیاز دارند یا طرح بندی وب سایت های پیچیده ای دارند. همانطور که الزامات وب سایت شما تغییر می کند، ممکن است انتخاب افزایش یا کاهش منابع سرور را داشته باشید. این واقعیت که شما باید منابع را با سایر وب سایت ها به اشتراک بگذارید، یکی از معایب VPS است.

مطالب مرتبط: انواع رایانش ابری (با تعاریف و نکات)

۳.هاست سرور اختصاصی

میزبانی روی یک سرور اختصاصی مستلزم داشتن یک سیستم سرور برای خودتان است که از هیچ یک از منابع یا ذخیره‌سازی وب‌سایت دیگری استفاده نمی‌کند. این همچنین می تواند شامل دریافت سرورهای داخلی خود و مدیریت راه اندازی، نگهداری و مدیریت آنها باشد. شرکت های بزرگ با ترافیک وب سنگین، نیاز به عملکرد بالا، زمان پاسخ سریع سرور و امنیت بهتر، می توانند این جایگزین را انتخاب کنند.

برخی از مزایای این گزینه عبارتند از:

  • کنترل کامل بر نحوه عملکرد سرورها، اقدامات امنیتی و سیاست های ذخیره سازی داده ها
  • مالکیت انحصاری تمام فضای سرور
  • گزینه فروش یا اجاره فضای سرور به دیگران

برخی از معایب این گزینه عبارتند از:

  • هزینه های بالا مربوط به اجاره سرور خصوصی از هاست
  • هزینه های بالا مربوط به سرمایه گذاری در تجهیزات سرور، بکارگیری تیم های مدیریت سرور و متخصصان امنیتی و تهیه ابزارهای برقی برای تامین انرژی تجهیزات سرور
  • نیاز به فضای کافی برای ذخیره ایمن تجهیزات سرور

مطالب مرتبط: ۶ سوال مصاحبه سرور آپاچی (همراه با نمونه پاسخ)

۴.میزبانی ابری

در هاست ابری، سخت افزار مجازی تمام داده ها و فایل های یک وب سایت را ذخیره می کند. شما فقط باید برای فضا و منابعی که در واقع برای استفاده از این گزینه استفاده کرده اید، پرداخت کنید، که یکی از ویژگی ها و مزایای کلیدی آن است. این یک انتخاب مقرون‌به‌صرفه برای وب‌سایت‌هایی است که تعداد بازدیدکنندگان در نوسان دارند، زیرا از صرف هزینه‌های بیش از حد بر روی منابع با حداقل کاربرد جلوگیری می‌کند. مزیت دیگر این است که سیستم بلافاصله وب سایت شما را به سرور عملیاتی دیگری تغییر می دهد، اگر بخشی از سرور ابری که از آن استفاده می کنید، خرابی را تجربه کند. این تضمین می کند که وب سایت شما به طور مداوم عملیاتی می شود.

برخی از معایب استفاده از هاست ابری عبارتند از:

  • این راه‌اندازی منحصربه‌فرد ممکن است باعث شود کسانی که ذخیره‌سازی فیزیکی داده‌ها را به ذخیره‌سازی ابری ترجیح می‌دهند، اعتماد به نفس کمتری داشته باشند، اما استفاده از بهترین شیوه‌ها و سیاست‌های امنیتی تضمین می‌کند که تهدیدات امنیتی حداقل هستند.
  • برخی از ارائه دهندگان خدمات میزبانی ابری کمتر قابل اعتماد ممکن است خرابی بیشتری ببینند.
آخرین مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *